Oferuje naczynie 12l, 32 cm średnicy Futuro z pokrywą Venturi firmy Philipiak Milano.
Okazja - atrakcyjna cena: w sklepie internetowym Philipiak Milano naczynie kosztuje 4960 złotych!
Naczynie jest produkcji włoskiej. Jest wykonane ze szlachetnej, nierdzewnej, kwasoodpornej stali chromowo-niklowej CR-Ni 18/10, która nie wchodzi w reakcję z pożywieniem.Grube dno naczyń i patelni Philipiak Milano ze stali szlachetnej szybko się nagrzewa i równomiernie rozprowadza ciepło wewnątrz naczynia. Zapewnia to znaczną oszczędność energii, a także ułatwia gotowanie na parze oraz smażenie bez użycia tłuszczu. Ergonomiczne rączki i uchwyty wykonane z materiałów termoizolacyjnych nie nagrzewają się podczas gotowania. Odpowiednia konstrukcja uchwytów umożliwia wygodne odkładanie pokrywy, aby nie brudzić powierzchni blatów, a także użycie jej jako wygodnej podstawki pod garnek. Umieszczony w uchwycie pokrywy termometr umożliwia stałe kontrolowanie temperatury wewnątrz naczynia. Dzięki temu nie musimy podnosić pokrywy i tracić pary wodnej potrzebnej do gotowania w małej ilości wody. Dzięki termometrowi możemy kontrolować optymalny poziom temperatury, by nie przegrzewać naczynia oraz oszczędzać energię. Odpowiednio wyprofilowane i gładkie brzegi naczyń umożliwiają bezpieczne przelewanie ich zawartości bez używania dodatkowych akcesoriów. Philipiak Milano Futuro wprowadza nowy, minimalistyczny sznyt do klasycznej gamy produktów marki. Linia Futuro nawiązuje do corocznych targów designu jakie odbywają się wiosną w Mediolanie. Prosta, funkcjonalna forma a jednocześnie wariacja na temat dobrze znanego, istniejącej formy naczyń. Nowy, kwadratowy termometr i zaprojektowane na nowo uchwyty już na pierwszy rzut oka odróżniają nową linię od pozostałych. To pierwsze naczynie na którym umieściliśmy herb marki. .Pokrywa Venturi jest przełomem w technologii gotowania.Dzięki nowej pokrywie Venturi można gotować bez tłuszczu, bez utraty smaku i aromatów a przede wszystkim w niższych temperaturach, zachowując nie-zmienione wartości odżywcze.Venturi została wymyślona przez Anglika Enica Endersona Morgana, który zniechęcony typowym zużyciem energii w tradycyjnej kuchni, użył fizycznej zasady zwężki Venturiego, co okazało się innowacją pod względem OSZCZĘDNOŚCI energii, czasu i pieniędzy.
Naczynie nowe, oryginalnie zapakowane, wygrane w teleturnieju.