HEERA CHLEBKI NAAN Z CZOSNKIEM I KOLENDRĄ 360G
Tradycyjnie chlebki naan, podobne nieco do naszych rodzimych podpłomyków, piecze się w specjalnym piecu, zwanym tandoor. Przykleja się je do ścianek tego pieca, który rozgrzewa się do wysokich temperatur i wypieka przy okazji przygotowywania w nim innych dań.
Pieczywo tego typu podaje się na przykład do potraw typu curry. Można nim nabierać sos i nakładać na nie kawałki jedzenia – świetnie zastępuje sztućce.
Sposób przygotowania: wyjąć pieczywo z opakowania, Rozgrzać piekarnik do temperatury 220 °C i włożyć pieczywo na 2 min. Przygotowując pieczywo w kuchence mikrofalowej wystarczy 30sek.
Skład: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, puree z czosnku, drożdże, sól, cukier, olej roślinny, kolendra, propionian wapnia.
Kraj pochodzenia: Anglia
Długość każdego chlebka naan około 35 cm!!!