Musztarda z naturalnym miodem bez glutenu i bez konserwantów.
Musztarda Miodowa, to delikatna musztarda o subtelnym słodkim smaku z dodatkiem naturalnego, polskiego miodu gryczanego. Musztarda miodowa Roleski zachwyci nawet najbardziej wybrednych konsumentów. Uwielbiana przez najmłodszych konsumentów.
Jej gładka i gęsta konsystencja sprawia, że sprawdza się idealnie jako dodatek do potraw z drobiu oraz jako składnik sosów i dressingów.
Nie zawiera konserwantów, kwasu cytrynowego ani sztucznych barwników. Bez glutenu.
Spróbuj! Polubisz. Roleski.
Składniki: woda, cukier, gorczyca, ocet spirytusowy, miód gryczany (6%), sól, przyprawy.
Łosoś podany na puree z zielonego groszku z tymiankiem cytrynowym, fasolką i sosem musztardowym
Składniki (4 porcje)
600-700 g świeżych filetów z łososia
4 duże łyżki MUSZTARDY MIODOWEJ ROLESKI
1 opakowanie mrożonego zielonego groszku
kilka gałązek tymianku cytrynowego
400g fasolki szparagowej
2 łyżki oleju sezamowego
olej rzepakowy do smażenia
sól
pieprz
Sos musztardowy:
200 ml MUSZTARDY MIODOWEJ ROLESKI 100 ml wody
kilka łyżek octu jabłkowego
1 łyżka miodu
2 łyżki sosu Worcestershire
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka pieprzu kolorowego sól morska
Przygotowanie
Groszek ugotować do miękkości, odcedzić i zblendować na gładkie puree razem z posiekanym tymiankiem cytrynowym, solą i pieprzem.
Fasolkę umyć i odciąć końcówki. Ugotować al dente. Przełożyć do miski, dodać 2 łyżki oleju sezamowego, doprawić solą i pieprzem.
Sos musztardowy: W małym rondelku zeszklić posiekany czosnek. Dodać resztę składników i zagotować. Zblendować na gładki sos.
Łososia umyć i dokładnie wytrzeć ręcznikiem papierowym. Podzielić na cztery równe kawałki, posmarować musztardą od strony mięsa, doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Łososia smażyć na średnim ogniu najpierw od strony skóry, kilka minut aż będzie złocista i chrupiąca, obrócić i smażyć kolejne kilka minut. Zdjąć i odsączyć na ręczniku papierowym.
Na talerzach rozłożyć puree z groszku, przykryć fasolką szparagową. Na górę położyć usmażonego łososia, udekorować tymiankiem cytrynowym lub kwiatkami bazylii. Wokół puree rozlać sos musztardowy.