Musli tropikalne to kompozycja płatków owsianych, pszenicznych, kukurydzianych oraz rodzynek, żurawiny, chipsów kokosowych, amarantusa ekspandowanego oraz goji.
Musli jest ciekawą propozycją na śniadanie lub przekąskę. Najlepiej smakuje z zimnym lub ciepłym mlekiem, napojem roślinnym ale także z jogurtem.
Składniki: Płatki owsiane, Płatki pszenne, Płatki kukurydziane (kaszka kukurydziana, cukier, sól, ekstrakt słodowy z jęczmienia, regulator kwasowości: fosforany sodu), Rodzynka Thompson (rodzynka suszona, olej roślinny), Rodzynka (rodzynka, olej słonecznikowy), Żurawina (żurawina suszona, cukier, olej słonecznikowy), Chips kokosowy, Amarantus popping, Jagody goji suszone
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Musli tropikalne jest naturalnym źródłem:
> Fosforu – który wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów.
> Magnezu – który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego.
> Żelaza – który pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
> Cynku – pozwala zachować zdrowe włosy, paznokcie, skórę oraz w utrzymaniu prawidłowego widzenia.
Proces mieszania: Polska
Waga: 500g
Producent: Targroch, Polska
Data ważności: minimum 3 miesiące
Informacje o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią i światłem słonecznym.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Nie stosować w przypadku uczulenia na któryś ze składników.