Musli to doskonała propozycja na pełnowartościowe śniadanie. Idealnie komponuje się z mlekiem, jogurtem, wodą, sokiem lub smoothie. Również jako sucha przekąska. Ta kompozycja to idealne źródło potasu i magnezu.
Składniki:
płatki zbożowe 37% (jaglane, gryczane), suszone daktyle 12% (daktyle, mąka ryżowa), rodzynki (rodzynki, olej słonecznikowy), chipsy kokosowe, płatki z komosy ryżowej/quinoa 7,8%, amarantus ekspandowany, suszone wiśnie 6,7% (wiśnie, mąka ryżowa), nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica)/chia.
Może zawierać: orzeszki ziemne, orzechy, nasiona sezamu, mleko.
NA 100 gNA PORCJĘ 80 g WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 1642 kJ/390 kcal 1314 kJ/312 kcal TŁUSZCZ 10,7 g 8,6 g W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE 7,6 g 6,1 g WĘGLOWODANY 62,0 g 49,6 g W TYM CUKRY 22,2 g 17,8 g BŁONNIK 7,0 g 5,6 g BIAŁKO 8,0 g 6,4 g SÓL 0,03 g 0,02 g POTAS 523 mg (26%*) 418,4 mg (21%*) MAGNEZ 88 mg (23%*) 70,4 mg (19%*)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA MUSLI
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Naturalne źródło potasu i magnezu.
Bez glutenu
Odpowiednie dla wegan
Warunki przechowywania: Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.