Mus z owocu bzu czarnego 200g słodzony fruktozą.
najlepiej spożyć przed 05,2023
Składniki:
owoce bzu czarnego83%, fruktoza 17%
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce do 7 dni.
Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii na wieczku.
Produkt pasteryzowany.
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 451kJ / 107 kcal
Białko 2g
Węglowodany 20g w tym cukry 20 g
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g <0,1 g
Sole <0,05 g
Masa netto: 200 g
Wyprodukowano w Polsce.
Owoce czarnego bzu wykazują właściwości antyoksydacyjne i bakteriobójcze.
Ze względu na bogatą zawartość witamin A, C i z grupy B polecane są przy przeziębieniach.
Mus z owoców bzu to doskonały dodatek do naleśników, sera, pieczywa i deserów.
Fungopol - firma rodzinna, od 1992 roku zajmuje się wyłącznie pozyskiwaniem, eksportem i przetwórstwem runa leśnego.
Wieloletnie doświadczenie oraz wykwalifikowana kadra pracowników gwarantują naszym klientom przygotowane z najwyższą starannością produkty doskonałej jakości.
Naszą siedzibą i głównym miejscem pozyskiwania surowca do produkcji są Bory Tucholskie - jedno z najczystszych ekologicznie i największych leśnych kompleksów Polski.
Jesteśmy przekonani, że szeroka gama naszych produktów, oryginalna receptura oraz niepowtarzalny smak w pełni usatysfakcjonują Państwa oczekiwania i potrzeby.
Grzyby - wielowiekowa tradycja polskiej kuchni, to również nasza specjalność.
Produkty w naszej ofercie oznaczone znakiem ekogwarancji oparte są na surowcach czystych ekologicznie i posiadają certyfikat EKOGWARANCJA PTRE sp. z o.o