Zanim na świecie pojawiły się koncerny farmaceutyczne ludzie leczyli się wyłącznie naturalnymi sposobami. Takim naturalnym sposobem, w krajach byłego ZSRR jest właśnie mumio. W nieskażonych spalinami, nawozami ani żadnym innym działaniem człowieka miejscach natura wytwarza mumio. Mumio Feniks® pozyskiwane jest w Górach Ałtaj. Jest to najwyższy łańcuch górski Syberii. Trudno dostępny. O bardzo dużych wahaniach temperatury. W słoneczny letni dzień, w okolicach najwyższego szczytu – Biełuchy – temperatury sięgają nawet +35°C, by w zimie spaść poniżej -50°C. Mumio Feniks® pozyskiwane z tego właśnie rejonu posiada największe i najlepsze właściwości.
Dlaczego Mumio Feniks® stosują nasi Klienci?
Często spotykamy się z opiniami naszych Drogich Klientów, że mumio przynosi rozwiązanie problemów związanych z niską odpornością. COVID-19 spowodował, że każdy z nas na swój sposób bardziej dba o siebie, częściej myjąc ręce, unikając dużych skupisk ludzi lub łykając syntetyczne witaminy niewiadomego pochodzenia. Mumio ten problem rozwiązuje, ponieważ jest to substancja całkowicie naturalna. Wyprodukowała je w końcu sama natura. Nasi Klienci stosują często Mumio Feniks® aby pozbyć się problemów z wypadaniem włosów, przyspieszyć zrosty kości po złamaniach oraz gojenie się ran, choćby po zabiegach i operacjach. Duża część Klientów ma doświadczenia w stosowaniu mumio ałtajskiego w chorobach autoimmunologicznych, reumatoidalnym zapaleniu stawów (RZS), boreliozie, białaczce limfatycznej, migrenach, chorobach układu pokarmowego i trawiennego oraz problemów związanych ze stawami. Żywe mumio ałtajskie oczyszczone, ma tak wiele właściwości, że powstają o nim nie tylko badania, ale i książki. Możemy tylko napisać, że co Klient, to historia. Klienci jednak wracają po kolejne opakowania, zamawiają mumio także dla swoich bliskich jako prezent i często dzwonią do nas z podziękowaniem za dobrej jakości produkty.
Jak przygotować Mumio Feniks® do spożycia?
Porcję mumio o wielkości ziarnka zielonego groszku – ok. 0.6g – należy rozpuścić w 200 ml letniej, wcześniej przegotowanej wody. Do smaku możesz dodać sobie soku lub miodu. Mumio możesz także rozpuścić w innym napoju, jednak należy pamiętać, że powinien on mieć maksymalną temperaturę nie wyższą niż 40°C. Mumio w takiej temperaturze rozpuszcza się ok 15-20 minut. Aby przyspieszyć cały proces można od czasu do czasu zamieszać. Mumio Feniks® ma bardzo małą wilgotność, co znaczy, że otrzymujesz najlepsze mumio, a nie jego rozwodniony roztwór. Z drugiej strony, prawie zawsze mumio mocno przykleja się do miarki czy łyżeczki. Każdy radzi sobie z tym, jak może. My też
Właściwości Mumio Feniks®:
dostarczy Twojemu organizmowi niezbędnych mikro i makroelementów oraz witamin,
poprawi Twoją odporność i doda nowych sił witalnych,
pomoże pozbyć się infekcji, robaków, grzybów,
przyspieszy zrastanie się kości po złamaniach oraz gojenie się ran i poparzeń,
pomoże uszczelnić jelita oraz poprawi pracę całego układu trawiennego,
często stosowane jest w Rosji, by pozbyć się chorób skórnych, a także hemoroidów,
działa jako naturalny probiotyk,
przyspiesza procesy regeneracyjne w tkankach i organach,
wykazuje działanie przeciwzapalne oraz antyoksydacyjne,
wzmacnia organizm,
ułatwia regenerację w przypadkach obniżonego funkcjonowania nerwów peryferyjnych i centrów analizy mózgu,
usuwa uczucie zmęczenia,
poprawia nastrój.
Zawartość opakowania:
mumio ałtajskie oczyszczone w paście, 10g.
Składniki:
100% mumio ałtajskie oczyszczone.
Sposób przygotowania:
Porcję 0,6g mumio rozpuścić w 200ml przegotowanej wody, o temperaturze nie wyższej niż 40°C.
Wskazówki dotyczące spożycia:
Zalecana porcja dzienna wynosi 0,6g. Przyjmować 1 raz na dobę, około 30 minut przed pierwszym posiłkiem. Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.