Mufiny klasyczne bez glutenu Celiko, 280g
6,00
5900038001121
Mufiny klasyczne bez glutenu Celiko, 280g
Produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z zasadami produkcyjnymi gwarantującymi deklarowany skład czynników alergennych (np. glutenu). Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina). Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce - już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii.
Składniki:cukier, skrobia z tapioki modyfikowana, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, skrobia ziemniaczana, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, aromat, sól,substancja zagęszczająca - guma ksantanowa.
Wartość odżywcza w 100 g // w jednym muffinie (ok 40g):
Wartość energetyczna 1617 kJ / 386 kcal // 647 kJ / 155 kcal
Tłuszcz 19 g // 7,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,1 g // < 0,1 g
Węglowodany 50 g // 20 g
w tym cukry 25 g // 10 g
Błonnik 0,2 g // 0,1 g
Białko 3,8 g // 1,5 g
Sól 0,71 g // 0,28 g
Alergeny:Może zawierać: soję, mleko.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:Celiko
św. Antoniego 71
61-359 Poznań
Polska