Muffiny Amerykańskie
Mieszanka do wypieku muffinek smak waniliowy
(opakowanie 1kg)
Amerykańskie muffiny stały się smakołykiem o skali globalnej, robiąc z biegiem lat oszałamiającą karierę. Są idealne na małe co nieco na przerwie, przy kawie, w pracy czy w biegu. Łączą ze sobą wszystkie najlepsze cechy małej przekąski: są smaczne i poręczne, można je jeść codziennie i w różnych okolicznościach.
Muffiny swą popularność zawdzięczają nie tylko łatwości wykonania. Najbardziej pożądaną ich cechą jest to, że można z nimi spokojnie eksperymentować – do babeczek można dodać niemal każdy dodatek. Dzięki temu nasi odbiorcy mogą mieć codziennie nową, zaskakującą odsłonę ciastek.
Muffiny mogą być miodowe, makowe, słodko-korzenne, orzechowe, owocowe, z kandyzowanymi owocami, z kawałkami czekolady czy kremem.
⏰Data ważności: 26.08.2024r.⏰
Jak przygotować ciasto z naszej mieszanki?
- 1000 g Muffiny Amerykańskie
- 300 g olej
- 450 g woda
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła).
Masę dozować do tulipapilotek (ok. 80 g/szt.).
Wypiekać w temperaturze 190°C (góra), 180°C (dół) przez ok. 35 minut (nie przesuszać).
Receptura jest nadrukowana również na opakowaniu.
Ile muffinek mogę wykonać z jednego opakowania 1kg ?
Z mieszanki można przygotować około 35 muffinek (w zależności od dozowanej masy ciasta).
Jaki jest skład produktu?
Składniki: Składniki: cukier, mąka PSZENNA, JAJA w proszku, skrobia modyfikowana (E1414), substancje spulchniające (E450, E500), białko JAJA w proszku, sól, aromat (MLEKO), substancja zagęszczająca (E466).
Produkt może zawierać : ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, SOJĘ, SEZAM
Jaka jest data przydatności produktu?
180 dni* od daty produkcji, przy zachowaniu zalecanych warunków przechowywania, w zamkniętym oryginalnym opakowaniu.
W jakich warunkach należy przechowywać produkt?
Produkt należy przechowywać w suchym miejscu (wilgotność względna do 75%) i temperaturze do 25°C.