Muchomor czerwony zbierałam w czystym lesie - rezerwacie, jesienią ubiegłego roku dla siebie i nie zamierzałam sprzedawać, ale okazało się że mam za dużo i odsprzedaję nadmiar.
Brałam tylko dobre piękne kapelusze, które idealnie wysuszyłam używając odpowiedniego sprzętu przy temperaturze nie wyżej 50 stopni (co widać na załączonych zdjęciach). Po wysuszeniu waga suszonego grzyba wyniosła około 7-8%, czyli z 1kg świeżych kapelusze wyszło 70-80gr, co też wskazuję na idealny przebieg suszenia.
Żeby tak dobrze pielęgnowany produkt nie wchłaniał wilgoć z powietrza kapeluszy były natychmiast zmielone w proszek, zapakowane w hermetyczne woreczki, dodatkowo powkładane do słoika i przechowywane przez cały czas w lodówce.
Reasumując - robiłam dla siebie, więc nie oszczędzałam wysiłków ani pieniędzy, żeby mieć produkt najwyższej jakości. I właśnie ten produkt dziś oferuję. Oczywiście jak najbardziej polecam.
---------------------
1 jednostka towaru to 10 gram zmielonego muchomora czerwonego (Amanita Muscaria), zapakowanego w woreczek i zabezpieczonego przed wilgocią. Jeśli potrzebujesz więcej - kup odpowiednią ilość jednostek (na przykład jeśli planujesz kupić 50 gram - to wybierz i kup 5 jednostek towaru).
---------------------
Towar jest sprzedawany wyłącznie na cele kolekcjonerskie. Kupujesz na własną odpowiedzialność.