Charakterystyka produktu:
Warzywa gotowane na parze! Dwa kolory cukinii nadają bardzo efektowny wygląd dań na talerzu i w bemarze. Płaskie cięcie to naturalność produktu. Produkt dietetyczny, lekkostrawny, niskokaloryczny. Produkt przygotowany na bazie bardzo młodej cukinii, dzięki czemu plastry są małe, skórka miękka, a miąższ jędrny, bez pestek.
Składniki:
Warzywa w różnych proporcjach: cukinia zielona, cukinia żółta. Produkt może zawierać śladowe ilości selera.
Wartości odżywcze i energetyczne (w 100 g):
19 KCAL
81 KJ
węglowodany – 2,6 g; błonnik – 1,4 g; białko – 1,3 g; tłuszcz – 0,1 g
Sposób przygotowania:
Piec konwekcyjno-parowy: temp. wyjściowa produktu -18°C: piec 8 min. w temp. 98°C. Temp. wyjściowa +3°C: piec 6 min. z dodatkiem sosu w naczyniu gastronomicznym. Patelnia: temp. wyjściowa produktu -18°C: smażyć 7 min. z dodatkiem tłuszczu. Temp. wyjściowa produktu +3°C: smażyć 4 min. z dodatkiem tłuszczu. Na zimno: rozmrażać w temp. +3°C w chłodni przez 12 h. Przechowywanie: 3 dni po rozmrożeniu w temp. +3°C.
Ilość porcji:
17