Gofry to potrawa szczególnie uwielbiana przez dzieci.
Są bardzo proste w przygotowaniu, świetnie sprawdzają się jako słodkie desery i można je przygotować na różne sposoby.
Gofrownica MGO-13 to wspaniały pomysł na szybkie i smaczne desery każdego dnia!
Gofrownica MPM MGO-13
sprawi, że każdego dnia wywołasz uśmiech na twarzy swojej pociechy. W urządzeniu jednocześnie można przygotować 2 gofry. Dzięki teflonowej powłoce zapobiegającej przywieraniu zawsze bez problemu wyjmiesz gofry z urządzenia, a termostat regulujący temperaturę pieczenia pozwoli Ci upiec je tak jak lubisz.
Funkcje:
- do jednoczesnego przygotowania 2 gofrów o wielkości 8,5 x 14,5cm
- płyty pokryte powłoką zapobiegająca przywieraniu
- termostat z regulacją temperatury
- lampka kontrolna stanu pracy
- lampka kontrolna podłączenia do sieci
Parametry
- zasilanie: 230 V, 50/60 Hz
- moc: 1400 W
- przewód zasilający: długość 0,75m
W zestawie z gofrownicą otrzymasz:
- mieszankę do wypieku gofrów firmy EMIX o wadze 0,5kg, pozwalającą na przygotowanie 10-12 pysznych, chrupiących gofrów (pakowana w srebrnym hermetycznym opakowaniu, poniżej zdjęcie poglądowe)
- antypoślizgową podkładkę pod gofrownicę, z umieszczonym na niej przepisem na gofry
Kilka praktycznych rad na początek przygody z gofrownicą
- Ważna jest konsystencja ciasta, powinno być gęstsze od naleśnikowego, ledwo płynne.
- Nie rób gofrów na samym mleku - mleko bez wody obniża kruchość.
- Szczypta soli utwardza strukturę.
- Jeśli chcesz mieć chrupiące gofry dodaj do nich szczyptę sody oczyszczonej lub 1/4 szklanki wody gazowanej.
- Zbyt duża ilość cukru powoduje szybsze brązowienie i przypiekanie gofrów.
- Otwieranie gofrownicy w trakcie pieczenia powoduje, że dostaje się do środka wilgoć i gofry wychodzą miękkie i „gumiaste”.
- Po upieczeniu gofrów nie układaj ich jeden na drugim, gdyż zrobią się miękkie, najlepiej położyć je na metalowym ruszcie tak, by ze wszystkich stron miały dostęp powietrza i mogły „odparować”.
Gofry nie muszą być kaloryczne !!!
Oto przepis na lekkie, niskotłuszczowe, bezcukrowe GOFRY dietetyczne
Nawet jeśli jesteś na restrykcyjnej diecie możesz pozwolić sobie na jedzenie gofrów! Odpowiednio przyrządzone okazują się bardzo smaczne, chrupiące, a na dodatek lekkie i nietuczące. Dietetyczny deser wymaga sprawdzonej, ale innej niż zwykle receptury. Nasiona lnu czy mąka razowa, stosowane do przyrządzania przysmaku, są nie tylko zdrowe, ale i świetne na odchudzanie.
Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej razowej,
- 1/2 szklanki siemienia lnianego,
- 1/2 szklanki kiełków pszenicy,
- 1/4 szklanki startych jabłek,
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 2 jajka,
- 1,5 szklanki wody,
- szczypta soli
Mąkę, siemię, kiełki i proszek przesiej do miski. Białka ubij z solą, dodaj do nich wodę,mus jabłkowy i wymieszaj. Wszystko to wlej do miski z mąką. Mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Wlewaj po 2 łyżki ciasta do gofrownicy i piecz, aż gofry będą miały złocisty kolor.
MPM to polska firma i marka zmechanizowanego sprzętu AGD z blisko 30-letnią tradycją. Dbałość o jakość wytwarzanych produktów stanowi główny priorytet firmy. Produkty z logo MPM sprzedawane są w całym kraju w większości sklepów i marketów ze sprzętem AGD. Wszystkie objęte są 24-miesięcznym serwisem gwarancyjnym, a do dyspozycji klientów jest ponad 250 placówek serwisowych w całej Polsce.