Pieczesz w domu pizzę? Ale chcesz upiec taką pizzę jaką jadłeś we Włoszech? W czasach wysokiej inflacji i wysokich cen w restauracjach tak jak Ty, robią miliony Polaków. To widać po popularności domowych pieców do pizzy czy piekarników domowych z funkcją pizza. Nasza firma co tydzień sprowadza pełnego TIR-a produktów włoskich. Do pizzy i nie tylko mamy z Włoch naprawdę wszystko i ciągle rozbudowujemy ofertę. Znajdziesz u nas mąki typu O w 10 rodzajach i markach, drożdże, pomidory, sery, dodatki, sosy i wszystko inne. Teraz poszerzyliśmy ofertę o Mozzarellę Fior Di Latte. To produkt drogi, tylko dla osób, które doceniają jakość i widzą różnicę, między mozzarellą z dyskontu ze skrobią ziemniaczaną, a włoskim "mercedesem" wśród serów. Mozzarella Fior di Latte ma naturalny skład. Jest robiona na włoskim mleku, podpuszczce, bakteriach mlekowych i soli. Nic więcej tu nie ma. Doskonale się topi na pizzy, rozpuszcza, nie przypala i nie spływa.
Warto wiedzieć:
1. Mozzarella to ser świeży, nie jest to ser dojrzewający. Nie ma roku daty ważności, a maksimum trzy tygodnie wyjeżdzając z fabryki.
2. Nie zużyjesz 2,5 kilograma sera? Zero problemu. Sporcjuj i zamroź. Chcesz ją użyć, to wyjmij na noc do lodówki i rano masz ser jak świeży.
3. Mozzarella na włoskiej pizzy jest dodatkiem, a nie składnikiem dominującym. Pizza ociekająca serem to nie jest neapolitański styl. Cena 2,5 kg może się wGhidetti Mozzarella fior di latte 2,5 wydawać duża, ale ta ilość starczy na minimum 30 średnich pizz.
4. Połącz mozzarellę na pizzy posmarowanej pomidorami San Marzano. Zrozumiesz, co to jest dobra pizza i czym się pomidory San Marzano różnią od tanich pomidorów np. z dyskontu.
Produkt włoski, na włoski rynek.