Morele to owoce pochodzące z Chin, skąd trafiły do krajów europejskich dzięki wojownikom i kupcem, którzy w czasach starożytnych podróżowali do Europy. Są zaliczane do grupy owoców Prunus Persica wraz ze śliwkami i brzoskwiniami. Charakteryzują się miękką strukturą owocu i słodkim miąższem. Proces suszenia zapewnia ich trwałość i pozwala na długie przechowywanie, ponieważ świeże owoce szybko miękką i stają się niezdatne do zjedzenia.
STOSOWANIE
W kuchni, jako dodatek do deserów, ciast, knedli, pierogów, baza dla soków, kompotów, do przygotowywania dżemów, konfitur, musów i galaretek. Stanowią dodatek do dań mięsnych i sałatek. W kosmetyce stanowią składnik domowych peelingów do ciała, balsamów i maseczek.
SKŁADNIKI
Składniki: suszone morele
Wszystkie nasze zamówienie realizujemy zgodnie ze standardem BIOSPACE ZERO WASTE.
Opracowany przez nas system umożliwia bezpieczne dostarczanie do Państwa zamówień bez użycia tworzyw sztucznych.
Jak to robimy? Do pakowania zamówień używamy wyłącznie kartonów, tektury, papieru i wytrzymałej papierowej taśmy klejącej.