Jesli nie masz miejsca na duży, elektryczny kombajn do mielenia, zerknij koniecznie na ten ręczny młynek. Zmieści się w szufladzie, łatwo go umyć i zamontować na blacie. Nie potrzebuje elektryczności i możesz użyć go zawsze. Właśnie taki, jak u Twojej babci.
- Lejek o średnicy 13 cm – do jednoczesnego mielenia większej ilości zbóż. Nadaje się do mielenia kukurydzy, jęczmienia, nasion, prosa, ziaren kawy, ryżu, chili, soi, ciecierzycy, maku, jagód pszenicy, pieprzu, suszonej fasoli i domowego warzenia. (Nie można go używać do robienia masła lub pasty, mielenia mokrych ziaren.)
- Regulowany zespół mielący: możesz kontrolować grubość, dostosowując śrubę do szczelności płyty. Może być konieczne wielokrotne mielenie, aby uzyskać pożądany efekt. Uwaga: możesz nie osiągnąć efektu zmielenia pszenicy na mąkę na chleb.
- Korba ręczna i konstrukcja z zaciskiem stołowym - Maks. Grubość blatu: 40 mm
- Materiał i konserwacja: ręczny młynek do zboża wykonany jest z żeliwa z ocynkowaną powierzchnią cyny, dlatego nie można go myć bezpośrednio wodą, gdyż może pojawić się rdza. Do czyszczenia należy przetrzeć wilgotną szmatką lub użyć szczotki. Dokładnie osusz części, a następnie nałóż na powierzchnię olej, aby zapobiec rdzewieniu. Powierzchnia wyrobów żeliwnych może być lekko szorstka.
Regularna cena detaliczna to ok.299 pln
Uwagi:
- produkt nowy, nieużywany
- opakowanie lekko podniszczone