Monini Monocultivar Nocellara Bio Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia 500ml
MONOCULTIVAR, w kontekście oliwy, najprościej tłumaczyć jako OLIWA MONOKULTUROWA, czyli produkowana wyłącznie z jednej odmiany oliwek. Filozofia produktów MONINI MONOCULTIVAR (ang. CULTIvated VARiety) odnosi się do odmiany uprawianych oliwek, które posiadają zestaw specyficznych cech morfologicznych, fizjologicznych i agronomicznych charakterystycznych dla danej odmiany - często związanych z określonym obszarem geograficznym. Dlatego tak ważne jest, by uprawiać i pielęgnować oliwki z poszanowaniem ich wyjątkowych cech. Tylko wtedy może powstać wyjątkowa oliwa z pierwszego tłoczenia MONINI MONOCULTIVAR. Nasza oliwa z sycylijskiej odmiany Nocellara charakteryzuje się aromatem przypominającym listki pomidora, skoszoną trawę z nutą mięty i słodkiego migdała. Posiada zrównoważony smak, który znajdzie bardzo szerokie zastosowanie.