MONIN SYROP O SMAKU CZEKOLADOWYM 0,7L
LE SIROP DE MONIN - seria słodkich syropów owocowych na bazie cukru i wody z naturalnymi barwnikami i aromatami.
Wydajne i uniwersalne w zastosowaniu, idealnie sprawdzą się w napojach i różnego rodzaju wyrobach cukierniczych.
Początki popularności czekolady sięgają przynajmniej 4 tysiące lat w przeszłość. Antyczna populacja ameryki środkowej używała ziaren kakaowca (który był pokarmem bogów) do wytwarzana gorącego, spienionego oraz gorzkiego napoju nazywanego czekoladą. Mikstura ta była święta i kojarzona z płodnością i mądrością. Kiedy Krzysztof Kolumb sprowadził czekoladę do Europy, napój ten stał się sukcesem. W kolejnych wiekach odkryto, że kakao może być zmieszane z mlekiem i masłem kakaowym w celu stworzenia znanego nam od roku 1876, stałego stanu „czekolady”. Syrop czekoladowy MONIN Chocolate jest używany jako główny aromat i jest również mieszany z innymi smakami MONIN. Stosuje się go w specjalnych napojach kawowych, deserach oraz w kuchni.
Składniki: cukier, woda, naturalny aromat kakao z innymi naturalnymi aromatami, barwnik: karmel (E150a), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330).
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1357/325 kJ/kcal
- tłuszcz: 0,0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,0 g
- węglowodany:80,6 g
- w tym cukry: 80,4 g
- białko: 0,0 g
- sól: 0,03 g
BARWA: Przezroczysty brązowy ze złotymi akcentami
SMAK: Zapach ziaren kakaowca, smak likieru kakaowego
ZASTOSOWANIA: Kawy, drinki deserowe, shake’i mleczne, mleko smakowe, mokka
Zdjęcie poglądowe - Oprawa graficzna opakowania może być zmieniona przez producenta w zależności od serii produktu.