Mondamin Pfann-kuchen
198 g
Przygotowanie:
Przygotowanie z ok. 400 ml mleka
1. WAŻNE: Wstrząśnij energicznie butelką do góry dnem (przed dodaniem mleka), aby całkowicie poluzować mieszankę na naleśniki z podstawy.
Wlej zimne, niskotłuszczowe mleko do butelki do kreski (z boku butelki) (około 400 ml) i mocno zakręć.
3. Energicznie wstrząsaj przez około 1 minutę. Możesz przewracać do góry nogami o krawędź stołu, aż ciasto całkowicie poluzuje się od spodu. Gotowe ciasto naleśnikowe odstawić na 2-3 minuty.
4. Podgrzej trochę margaryny (10 g, 70% tłuszczu) lub oleju na powlekanej patelni. Ciasto jeszcze raz krótko wstrząśnij i wlej porcjami do formy. Piec naleśniki na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron.
Składniki: MĄKA PSZENNA, syrop glukozowy, PROSZEK JAJKA, ŻÓŁTKO JAJKA, fruktoza, sól kuchenna jodowana. Może zawierać śladowe ilości mleka.
Informacje żywieniowe: w 100 g (przygotowane)
- Energia w kJ / kcal: 754 / 187
- Tłuszcz (w gramach): 3,9
- w tym: kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4
- Węglowodany (w gramach): 31
- z których cukrów: 7,4
- Włókno (w gramach): 1,1
- Białko (w gramach): 6,2
- Sól (w gramach): 0,8
Zużyć natychmiast po otwarciu.
Dystrybucja niemiecka.