Szlachetne, ciemne kakao przygotowane z najlepszej jakości ziaren, odznacza się tradycyjnym głębokim smakiem owoców kakaowca.
Wyśmienicie sprawdza się do przygotowania tradycyjnego kakao jak i jako dodatek do ciast i deserów.
KAKAO O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI TŁUSZCZU
(Zawartość tłuszczu kakaowego 10-12 %), regulator kwasowości (węglan potasu).
Sposób przyrządzania: do filiżanki wsypać jedną łyżeczkę kakao i dwie łyżki cukru. Dokładnie wymieszać z małą ilością mleka lub wody. Następnie dolać gorące mleko lub wodę, ciągle mieszając.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Energia 1302 kJ / 313 kcal
Tłuszcz 13 g
w tym kwasy nasycone 6,8 g
Węglowodany 13 g
w tym cukry 1,0 g
Białko 22 g
Sól 0,08 g.