Skondensowana wersja „największej i najważniejszej książki kulinarnej wszechczasów” — pięciotomowej „Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking”. Dla pasjonatów gotowania, książka ta będzie doskonałym wprowadzeniem do praktycznych technik kuchni modernistycznej (molekularnej). Mistrzom kuchni pomoże doskonalić warsztat i zapewni zbiór inspirujących wskazówek i sprawdzonych przepisów.
Obowiązkowa lektura dla każdego szefa domowej kuchni!
MODERNIST CUISINE AT HOME
Kuchnia modernistyczna w domu (wersja angielska)
Nie jest to kolejny zbiór przepisów ale książka, która zmienia sposób, w jaki myślimy o przygotowywaniu jedzenia, stosowaniu sprzętu i technik kulinarnych. Idea kuchni molekularnej to przede wszystkim zrozumienie tego, co naprawdę dzieje się podczas gotowania.
- Jakie procesy fizyczne i chemiczne towarzyszą obróbce jedzenia?
- Co dzieje się podczas gotowania na poziomie molekularnym?
- Jak dobrać najlepszy sprzęt do nowoczesnej kuchni?
- Jak dobrać idealną temperaturę dla różnych produktów?
- Jak najlepiej wykorzystać urządzenia Sous Vide?
Ta książka pomoże znaleźć odpowiedzi na te i wiele innych pytań, które zrodziły się w Państwa głowach podczas przygotowywania niejednego posiłku.
Szczególną zaletą książki są liczne zdjęcia pokazujące działanie urządzeń kuchennych w przekroju i objaśniające, co dokładnie dzieje się podczas ich wykorzystania w kuchni. Cały rozdział poświęcony jest wyborowi najbardziej praktycznego sprzętu i gadżetów kuchennych.
Książka ta, to nie tylko kopalnia wiedzy teoretycznej, to również ogromny zbiór praktycznych przepisów wraz z towarzyszącymi im ilustracjami, na których przedstawione są kolejne etapy przygotowania potraw oraz najbardziej efektowne sposoby prezentacji potraw na talerzu.
Oprócz pięknie ilustrowanej ogromnej księgi „Modernist Cuisine at Home” w twardej oprawie, zestaw zawiera również praktyczny dodatek w postaci książki „Kitchen Manual” — zawierającej wszystkie przepisy zawarte w tej pierwszej, lecz wydrukowane na wodoodpornym i plamoodpornym papierze, co czyni z niej niezastąpionego sojusznika na każdym polu kuchennej bitwy.
Przedstawiony na tej aukcji zestaw składa się z księgi „Modernist Cuisine at Home” w twardej oprawie, praktycznej książki „Kitchen Manual”, zawierającej wszystkie przepisy bez ilustracji, wydrukowane na wytrzymałym, hydrofobowym materiale, oraz z solidnego etui, mieszczącego oba tomy, które sprawi, że cały zestaw będzie prezentował się bardzo okazale na Państwa kuchennej półce.
Pięciotomowe wydanie „Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking”, którego skondensowaną wersję oferujemy tutaj, jest wystawione na innej naszej aukcji. Zapraszamy do zapoznania się i wyboru odpowiadającej Państwu wersji.
Więcej informacji o książce w poniższym filmie:
https://www.youtube.com/watch?v=bBkvmyRltGc
Informacje o wydaniu:
- Rok wydania: 2013
- Wydawnictwo: The Cooking Lab
- Autorzy: Nathan Myhrvold, Maxime Bilet
- Oprawa: twarda
- Liczba stron: 684
- Liczba ilustracji: 1479
- Format: 279 x 349 mm
Sprzedawane książki pochodzą bezpośrednio od dystrybutora, dzięki czemu mamy możliwość oferować je w cenie przygotowanej specjalnie dla polskiego czytelnika! Zapraszamy do naszego biura na ul. Chłodnej 22, lok. 35, w celu obejrzenia oferowanego zestawu lub odbioru zamówionych książek (po wcześniejszym umówieniu).