Zakupy z naszych kont: ITALIAMO_CAFFE (kawy) oraz ITALIAMO_APETITO (delikatesy) wysyłamy w jednej paczce.
Kawy z Italii są jak ich różnorakie wina i lokalne specjały oraz rodzinne receptury kulinarne. Tylko oparte o tradycje włoskie prażalnie są interesujące dla prawdziwych smakoszy tego trunku.
Niniejsza aukcja dotyczy pakietu 10 sztuk kawy mielonej w hermetycznych kapsułach Magazzini del Caffè Intenso o wadze 7g każda, z datą ważności do 16.01.2020 r.
Drobno zmielona kawa jest sprasowana w kapsułkach nadających się do urządzeń z systemem NESPRESSO.
Capsule Magazzini del Caffè Intenso (kapsuły w kolorze czerwonym) – to mieszanka konsystentna, intensywna i pobudzająca. Dzięki ciemnemu paleniu ziaren ujawniająca słodkość pestek kawowca a zarazem nawiązująca do włoskiej tradycji parzenia mocnego espresso z czekoladowym posmakiem w głębi.
Magazzini del Caffè S.p. A. posiada dwie palarnie: we Włoszech (Brescia) i w Brazylii (Vitoria da Conquista, stan Bahia). Operacje palenia kawy są wykonywane przy zastosowaniu najlepszych technologii, ale z uwzględnieniem efektu szanującego dobrą włoską tradycję degustacji i celebracji jej parzenia i picia. Firma stara się połączyć tradycję i nowoczesność, pasję i doświadczenie w obróbce pestek na bazie postępowej technologii, by dać konsumentowi możliwość cieszenia się pełnym smakiem prawdziwego l'espresso italiano. W tym rozumieniu kawa w kapsułach jest symbolem owych wykwintnych doznań w kosztowaniu napoju, ponieważ daje gwarancje stałego, spodziewanego smaku w filiżance. W stosunku do innych sposobów palenia kawy kapsułki mają tę ogromną przewagę, że otrzymuje się produkt pierwszej jakości, zawierający granulat najlepszego gatunku, starannie wybrany z najdorodniejszych plantacji, zachowujący jednocześnie świeżość i aromat.
Magazzini del Caffè S.p. A. – to włoska firma posiadająca 100% akcji Agroindustria e Exportaçao Caffè Bahia SA – brazylijskiej spółki produkującej i eksportującej kawę naturalną. Zdobyte w Brazylii spore doświadczenie w uprawie i zbieraniu zielonej kawy łączy się tutaj ze starannym wyborem ziaren i ich paleniem; faktycznie kontroluje cały proces uprawy i produkcji kawy: od zasiewu, poprzez zbiór i wybór ziaren aż do ich prażenia i dystrybucji gotowych produktów: kawa, tuż po zebraniu, jest starannie selekcjonowana i opracowywana metodami nieinwazyjnymi dla ziaren w taki sposób, by nie pogarszać ich jakości i zatrzymać wyjątkowy aromat.
Firma gwarantuje najlepszą jakość arabiki ze stanu Bahia w Brazylii, gdzie kawa od zawsze jest fundamentem gospodarki i elementem starej tradycji kulturalnej. Ukwiecenie i sposób zbiorów zależy od wysokości krzewów. Jest to kawa o delikatnym i przyjemnym smaku, charakterystycznym zapachu i zawartości kofeiny około 1,3%. Kawa proponowana przez Agroindustria e Exportaçao Caffè Bahia SA pochodzi z upraw w regionie Planalto da Vitoria da Conquista w mieście Vitoria da Conquista w stanie Bahia w Brazylii, położonym na wysokości 800 – 1100 m n.p.m. W wyższych partiach temperatura oscyluje między 14-30 C, z opadami średnio 900 mm rocznie – są to więc idealne warunki do uprawy najwyższej klasy krzewów i ich owoców.
Agroindustria e Exportaçao Caffè Bahia SA faktycznie wysusza kawę na słońcu, na szerokich, odpowiednio usytuowanych przestrzeniach, a jeśli zajdzie taka potrzeba – w suszarniach podgrzewanych wyłącznie drewnem, bez użycia sztucznych środków.