Mochi kulki ryżowe sezam 210 g Kaoriya Vegan
Producent: KAORIYA
Opis produktu:
Mochi kulki ryżowe sezam 210 g Kaoriya Vegan
Mochi – tradycyjne japońskie kluski /ciastka robione z klejącego ryżu, ale także z mochiko, czyli mąki ryżowej, podobne do dango, często nadziewane pastą ze słodkiej, czerwonej fasoli anko lub truskawek, obtoczone w czarnym sezamie goma, sojowym proszku kinkao albo zabarwione na zielono poprzez dodatek sproszkowanych liści zielonej herbaty yomogi.
W Japonii mochi, zwane też o-mochi („o” jest przedrostkiem grzecznościowym) wykonuje się podczas tradycyjnej ceremonii, która nazywa się mochitsuk, kiedy ciasto ryżowe ubijane jest w wielkim drewnianym lub kamiennym moździerzu (usu) specjalnym drewnianym ubijakiem (kine), a następnie formowane w różne kształty, często – spłaszczonych kulek. Chociaż mochi spożywane są przez cały rok, kojarzą się one z celebrowaniem Nowego Roku, a właściwie żegnaniem starego, kiedy sporządza się ogromne ilości tych przysmaków.
Mochi jest także popularną przekąską na Hawajach, w Południowej Korei, Tajwanie, Kambodży i Tajlandii.
Skład: maltoza, 23,44% pasta sezamowa (60,6% sezam, cukier, maltoza, olej palmowy), cukier, ryż kleisty, zagęszcza E1442, trehaloza, olej palmowy, 0,16% sezam, emulgator E471, aromat, substancja konserwująca E202.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1510 kJ/357 kcal
Tłuszcz: 6,5 g
w tym tłuszcze nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 72,3 g
w tym cukry: 19 g
Białko: 2,4 g
Sól: 0,03 g
Produkt wegański.
Waga: 210 g
Ilość ciastek: 6 szt
Kraj pochodzenia: Tajwan