Młóto browarniane suche
Zalecane dla :
-krowy mleczne -20-25% w paszy treściwej (max.4-5 kg/szt/dzień)
-bydło opasowe -do 50% w paszy treściwej (max.4-5kg/szt/dzień)
cielęta- do 15g/kg
Młóto jest to produkt uboczny powstający w browarze przy produkcji piwa. Składają się na nie pozostałości ziarna jęczmienia, które nie zostało rozłożone w trakcie hydrolizy, mającej miejsce w procesie warzenia piwa. Świeże, mokre młóto ulega szybkiej fermentacji, jednocześnie łatwo kwaśnieje i pleśnieje, dlatego, żeby je dłużej przechować, trzeba je poddać procesowi suszenia, a potem granulowaniu, aby zmniejszyć objętość. W naszej ofercie znajdziecie Państwo tylko i wyłącznie młóto suszone, granulowane, którego te negatywne zjawiska nie dotyczą.
Cena za 10 KG