Mlekovita Serek homogenizowany Polski bez laktozy waniliowy 150 g
Na śniadanie, podwieczorek, jako samodzielna przekąska, składnik deserów i słodkich potraw, dodatek do ciast, gofrów i naleśników – wszechstronne zastosowanie serków homogenizowanych sprawia, że ta kategoria systematycznie się rozwija. Dodatkowym jej atutem jest grupa docelowa – są lubiane zarówno przez najmłodszych konsumentów, jak i ich rodziców i dziadków. Ponadto zwiększająca się świadomość konsumentów dotycząca zdrowego stylu życia oraz rosnąca liczba osób z nietolerancjami pokarmowymi sprawia, że systematycznie rośnie zapotrzebowanie na wyroby specjalistyczne. Zauważając te trendy, MLEKOVITA wprowadziła na rynek nowość w rodzinie produktów Polskich: serek homogenizowany bez laktozy waniliowy z dodatkiem pokruszonej laski wanilii. Produkt skierowany jest do szerokiego grona konsumentów, ale przede wszystkim jest odpowiedzią na potrzeby tych, którzy nie mogą spożywać mleka i produktów mlecznych ze względu na nietolerancję laktozy – cukru występującego w ich składzie. Serek homogenizowany Polski bez laktozy waniliowy z dodatkiem pokruszonej laski wanilii w porcji 150 g to optymalna propozycja na śniadanie, podwieczorek, kolację czy na szybką przekąskę. Charakterystyczna fioletowa szata graficzna, spójna z linią produktów bez laktozy, przyciąga uwagę klientów. Serek Polski bez laktozy to poza wyjątkowymi walorami smakowymi mnóstwo składników, korzystnie wpływających na zdrowie. To przede wszystkim źródło naturalnie obecnych w mleku, ważnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu składników odżywczych: białka i wapnia.
- Skład: ser twarogowy(mleko,kultury bakterii fermentacji mlekowej,enzym:laktaza),wsad waniliowy (cukier,skrobia modyfikowna kukurydziana,naturalny aromat waniliowy, substancja zagęszczająca:guma guar,laska wanilii 0,02%)
Producent: Mlekovita