Mleko początkowe HiPP 1 HA COMBIOTIK
Opis
Mleko przeznaczone jest dla niemowląt od urodzenia.
Mleko zawiera PRAEBIOTIK - wartościowy błonnik pokarmowy (GOS-galaktooligosacharydy z laktozy), PROBIOTIK - naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego - pierwotnie pochodzące z kobiecego mleka, LC PUFA - ARA i DHA (długołańcuchowe, wielonienasycone kwasy tłuszczowe Omega 6 i Omega 3. Ponadto zawiera laktozę - nie ma ograniczeń w ilości podawanej dziecku.
Mleko HiPP Comfort ma specjalną recepturę, dzięki której łagodzi wzdęcia, kolki oraz zaparcia, ma również właściwości rozluźniające stolec. To dietetyczny środek spożywczy przeznaczenia medycznego.
Najwyższa jakość dla Twojego dziecka
Z ekologicznych składników BIO
Składniki
laktoza
oleje roślinne (palmowy***, rzepakowy, słonecznikowy)
zhydrolizowane białko serwatkowe z mleka
galaktooligosacharydy z laktozy
ortofosforan wapnia
chlorek potasu
mieszanina olejów z LC PUFA* (olej roślinny z M. alpina, olej rybi)
emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym
wodorotlenek potasu
wodorotlenek sodu
L-tyrozyna
L-fenyloalanina
węglan magnezu
cholina
węglan wapnia
witamina C
L-tryptofan
inozytol
mleczan żelazawy
siarczan cynku
L-karnityna
naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Lactobacillus fermentum hereditum**)
kwas pantotenowy
witamina A
niacyna
siarczan miedzi
witamina E
witamina B1
witamina B2
witamina B6
siarczan manganu
jodan potasu
kwas foliowy
witamina K
selenian sodu
biotyna
witamina D
witamina B12
*LC PUFA = długołańcuchowe, wielonienasycone kwasy tłuszczowe
**Lactobacillus fermentum CECT5716
***olej palmowy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne
Alergeny oznaczono wytłuszczonym tekstem.
Sposób przygotowania
1. Przegotuj świeżą wodę i odczekaj aż jej temperatura spadnie do około 40℃-50℃
2. Do butelki nalej 2/3 potrzebnej ilości i ostudzonej wody.
3. Napełnij miarkę proszkiem - nadmiar usuń. Zalecaną liczbę miarek proszku wsyp do butelki.
4. Zamknij butelkę i energicznie potrząśnij.
5. Dolej resztę wody i raz jeszcze potrząśnij butelką.
6. Przed podaniem ostudź mleko do ok. 37℃.
Po każdorazowym użyciu zamknij i zabezpiecz opakowanie.