NOWOŚĆ
Caprima Premium
CAPRIMA PREMIUM to mleko modyfikowane dla dzieci i niemowląt oparte na MLEKU KOZIM. Dzięki opracowanej formule posiada wszystkie niezbędne witaminy i minerały do prawidłowego rozwoju dziecka. Witaminy A, C i D- dla odporności KWAS ALA I LA- dla prawidłowego rozwoju mózgu CYNK- dla prawidłowego rozwoju kości
CAPRIMA PREMIUM jest wyprodukowane w 100% z mleka koziego bez dodatków mleka krowiego! Nie zawiera oleju palmowego oraz maltodekstryny. Smaczne, zdrowe i przede wszystkim lekkostrawne, dzięki czemu nie obciąża układu pokarmowego Twojego maluszka! Wyprodukowane w EUROPIE.
SkładnikiMleko kozie pełnotłuste, inulina, syrop glukozowy kukurydziany proszek, laktoza mleka koziego, białko koziej serwatki, skrobia kukurydziana, olej rzepakowy, olej słonecznikowy, mleczan wapnia, emulgator: lecytyna rzepakowa; tauryna, wodorowęglan sodu, cholina, kwas L-askorbinowy (Wit. C), nikotynamid (niacyna), octan DL-alfa tokoferolu (Wit. E), Dpantotenian wapnia (kwas pantotenowy), ryboflawina (Wit. B2), chlorowodorek pirydoksyny (Wit. B6), monoazotan tiaminy (Wit. B1), kwas foliowy, D-biotyna (biotyna), cyjanokobalamina (Wit. B12), nukleotydy (5'- monofosforancytydyny, 5'-monofosforan urydyny, 5'- monofosforan adenozyny, 5'-monofosforan inozyny, 5'- monofosforan guanozyny), mleczan żelazawy, mleczan cynku, cholekalcyferol (Wit. D3), siarczan miedzi, palmitynianretinylu (Wit. A), selenin sodu.
1.Przygotuj odpowiednią ilość potrzebnego mleka - zawsze wylewaj niedokończone mleko po upływie maksymalnie 1 h.2. Umyj ręce zanim zaczniesz przygotowania. Wyparz miarkę, wygotuj butelkę i smoczek w wodzie przez 10 minut.3. Zagotuj wodę pitną przez 5 minut i pozostaw do wystygnięcia do temp. 40 °C4. Sprawdź tabelę żywienia i wlej wymaganą ilość wody do wysterylizowanej butelki.5. Dodaj właściwą liczbę miarek mleka do wody. Należy używać załączonej miarki odmierzając płaskie, nieubite miarki mleka 6. Butelkę należy zakręcić nakrętką i kilka razy dobrze wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia mleka w wodzie7. Mleko należy schłodzić do temperatury ciała: 37 °C. Przed podaniem należy sprawdzić temperaturę mleka przykładając butelkę do twarzy lub wewnętrznej strony nadgarstka. Mleko podać natychmiast.
Zalecane dzienne zapotrzebowanie uwarunkowane jest indywidualnymi potrzebami dziecka oraz zaleceniami lekarza pediatry lub dietetyka dziecięcego.
STANDARDOWE PRZYGOTOWANIE MLEKA90 ml przegotowanej wody dla noworodków i 15 g proszku = 100 ml mleka gotowego do podania dziecku. Jedna miarka zawiera średnio 7,5 g proszku