MLEKO KOKOSOWE W PROSZKU
Idealne dla osób cierpiących na nietolerancję cukru mlecznego – laktozy, jako zastępnik dla mleka pochodzenia zwierzęcego
Oprócz tego, że mleko kokosowe w proszku jest smaczne to ma wiele właściwości zdrowotnych:
- posiada więcej wapnia i magnezu niż miąższ kokosa
- jest bogate w żelazo, fosfor, potas, sód, mangan i miedź
- bakteriobójcze, wirusobójcze i grzybobójcze
- wspomaga dolegliwości skórne (trądzik i inne infekcje)
SKŁADNIKI: 89,76 % mleko kokosowe, 6 % maltodekstryna, 3,36 % kazeinian sodu, 0,5 % dwutlenek krzemu, 0,38 % dwutlenek potasu
MASA NETTO: 200 gram
PRODUCENT: NatVita
O PRODUKCIE:
Mleko kokosowe posiada wiele właściwości, które mają pozytywny wpływ na organizm. Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe zawarte w mleku kokosowym są wykorzystywane w organizmie jako źródło energii, podobnie jak węglowodany, lecz w przeciwieństwie do nich nie podnoszą poziomu cukru we krwi, a co za tym idzie - nie podnoszą również poziomu insuliny.Kwas laurynowy zawarty w kwasie tłuszczowym działa pozytywnie na enzym 5-alfa reduktazy, który odpowiada za przerost prostaty oraz łysienie typu męskiego. Kwas kaprylowy i laurynowy mają działanie antybakteryjne, antygrzybiczne oraz antyalergiczne.
PROPOZYCJA PRZYGOTOWANIA:
Mleko kokosowe w proszku to idealny dodatek do zup, sosów, napojów, deserów, dań kuchni azjatyckiej, shaek'ów własnej kompozycji oraz do różnego rodzajów wypieków
PRZECHOWYWANIE:
przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci