Mleczko kokosowe ekologiczne, BIO Organic, mleko organiczne 400 ml
Ekologiczne (organiczne) mleczko kokosowe Real THAI , które zostało wytworzone z najlepszych i najzdrowszych azjatyckich kokosów.
Plantacje organiczne wolne są od jakichkolwiek procesów chemicznych rodząc tym samym zdrowe kokosy. Owoce palmy dojrzewają w spokoju w gorącym azjatyckim słońcu, dzięki czemu są odżywczym produktem wykorzystywanym do dalszej obróbki. Wysokie wartości odżywcze (zawiera zdrowy tłuszcz, witaminy, minerały oraz aminokwasy) wpływają korzystnie na zdrowie, a bogaty smak i uniwersalność wykorzystania sprawiają, że mleko kokosowe jest produktem kompletnym.
Nasz produkt został dopuszczony do handlu na terenie Unii Europejskiej oraz USA. Spełnia najsurowsze wymogi jakościowe.
Mleczko kokosowe jest bardzo popularnym, pożywnym napojem w krajach klimatu tropikalnego i stanowi składnik wielu dań tejże kuchni. Przygotowuje się z niego znakomite zupy, dodaje do dań z drobiu, jagnięciny, makaronu i ryżu. Możemy zaprawić nim słodkie sosy. Dodatkowo świetnie sprawdza się w ciastach, deserach oraz jako dodatek do napoi alkoholowych lub kawy.
Skład: Ekstrakt kokosowy 85%, woda
Wartość odżywcza dla 100ml:
energia: 764kJ/185kcal
tłuszcz: 19,0g (w tym kwasy nasycone: 17,0g)
węglowodany: 2,0g (w tym cukry 2,0g)
białko: 1,6g
sól: 0,05g
Sposób przechowywania: Przed otwarciem mocno wstrząsnąć. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni. Rozwarstwienie się produktu na wodę i tłuszcz jest procesem naturalnym wywołanym niską temperaturą przechowywania. Aby mleczko powróciło do swojego stanu należy je ogrzać i wymieszać.
Kraj pochodzenia surowca: Tajlandia
Co jeśli mleko zmieni swoją konsystencję?
W sytuacji, gdy mleko kokosowe zmieni swoją konsystencję należy przełożyć zawartość opakowania do garnka, a następnie podgrzać na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po upłynięciu 5-10 minut mleko powinno powrócić do swojego pierwotnego stanu. Dzieje się tak, ponieważ mleko kokosowe jest produktem obfitym w tłuszcze - proces tężenia zachodzi w sposób naturalny i nie wpływa na jego jakość.