HiPP AR Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego dla niemowląt od urodzenia 3x600g
Ulewania u niemowląt są zjawiskiem naturalnym. Niekiedy jednak są one nadmiernie nasilone, zbyt częste i intensywne. Dodatek naturalnego składnika, mączki chleba świętojańskiego, nadaje HiPP AR odpowiednio gęstą konsystencję oraz sprawia, że posiłek pozostaje w żołądku. Ogranicza to cofanie się pokarmu do przełyku (refluks), a tym samym zmniejsza ulewania.
- Probiotik Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (L. fermentum) - pierwotnie pozyskane z mleka matki. Mleko mamy zawiera naturalne kultury bakterii - ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety.
- Wszystkie niezbędne składniki odżywcze.
- Zawiera Metafolin
HiPP AR podawaj wyłącznie po konsultacji z lekarzem.
Zastosowanie:
HiPP AR jest przeznaczony do postępowania dietetycznego u niemowląt w przypadku nadmiernego ulewania, od urodzenia, jako wyłączny pokarm.
Gdy przejdziesz na HiPP AR, stolce Twojego dziecka mogą stać się luźniejsze. Wynika to z zawartości naturalnego, wartościowego błonnika - mączki chleba świętojańskiego.
Sposób przygotowania:
Podczas przygotowania produktu należy postępować według instrukcji. Niewłaściwe przygotowanie lub przechowywanie gotowego posiłku przez dłuższy czas mogą doprowadzić np. do rozwoju niepożądanych drobnoustrojów, a tym samym zaszkodzić zdrowiu Twojego dziecka. Dlatego każdy posiłek powinien być świeży, przygotowany tuż przed podaniem dziecku. Nie podawaj ponownie reszty produktu pozostałej w butelce. Pamiętaj o dokładnym umyciu butelki, smoczka i nakrętki. Nie podgrzewaj produktu w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!). Dokładnie zamknij torebkę i przechowuj ją w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3 tygodni po otwarciu.
1. Przegotuj świeżą wodę pitną i ostudź ją do temperatury ok. 40° - 50°C*.
2. Do butelki wlej potrzebną ilość przegotowanej i schłodzonej wody.
3. Luźno napełnij miarkę proszkiem, a jego nadmiar usuń w miejscu wskazanym na opakowaniu. Zalecaną liczbę miarek proszku wsyp do butelki.
4. Zakręć butelkę i kilka razy silnie wstrząśnij.
5. Przygotowane mleko odstaw na 7 min, aby zgęstniało.
Następnie znów potrząśnij butelką. Przed podaniem sprawdź czy temperatura jest odpowiednia do picia (ok. 37°C).
*w celu ochrony naturalnych kultur bakterii kwasu mlekowego nie zalewaj proszku wrzątkiem.