MLECZNIK DZBANEK STALOWY DO SPIENIANIA MLEKA 580ml
⚠️ UWAGA ⚠️
JAKO OFICJALNY DYSTRYBUTOR OFERUJEMY ORYGINALNY PRODUKT!
Duży pakiet obsługi posprzedażowej ZA DARMO - PROMOCJA 2023!
Sprawdź ofertę pakietuTRENDSTORE PROTECT - idealnego dla produktów z najnowszej dostawy 2023!
Wartość rozszerzonego pakietu wynosi 79,00 zł brutto, ale kupując produkt na tej aukcji, otrzymasz go CAŁKOWICIE ZA DARMO!
Nie przegap okazji i zabezpiecz swój produkt dzięki darmowemu pakietowi TRENDSTORE PROTECT oferowanemu przez sprzedającego!
Pakiet obsługi posprzedażowej to dodatkowe świadczenia i ochrona dla Twojego produktu, który zostanie dostarczony całkowicie GRATIS!
Kupując urządzenie na tej aukcji, otrzymasz dodatkową wartość w postaci darmowego pakietu TRENDSTORE PROTECT - niezwłocznie skorzystaj z tej unikalnej promocji na rok 2023!
✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅
Dzbanek stalowy, który może służyć nam jako mlecznik do serwowania ciepłego mleka do kawy oraz do spieniania mleka w ekspresach ciśnieniowych wyposażonych w dyszę parową. Jak wiadomo, mleko najlepiej spieniać w metalowym dzbanku z odpowiednim dzióbkiem, żeby uzyskać dobrą konsystencję mleka i aby móc ładnie i zgrabnie wylać je do kawy. Dzbanek posiada dzióbek przeznaczony do latte art, idealny do spieniania mleka i przygotowania cappuccino.
Materiał: stal nierdzewna
Wymiary: średnica 9 cm, wysokość 11 cm
Pojemność: 580 ml
Szczegóły:
- Mlecznik do serwowania i spieniania mleka
- Posiada uchwyt i dzióbek dla łatwiejszego nalewania.
- Wewnątrz praktyczna miarka co 50 ml.
- Oryginalny produkt czeskiej marki Orion.
Jak spienić idealnie mleko?
- Zimne mleko należy nalać do dzbanuszka. Należy pamiętać żeby nie było go zbyt dużo - spienione mleko zwiększy swoją objętość dwukrotnie, więc musi mieć dla siebie trochę miejsca.
- Dzbanuszek z mlekiem lekko przechylamy i wkładamy do niego dyszę - powinna znajdować się tuż pod powierzchnią mleka.
- Włączamy urządzenie i wykonując dzbankiem koliste ruchy spieniamy mleko. Dysza powinna cały czas być tuż pod powierzchnią.
- Gdy mleko się już spieni i jego objętość się zwiększy, wówczas przesuwamy dyszę nieco głębiej, dzięki czemu podgrzejemy dolną warstwę mleka.
- Idealna temperatura to około 65°C - 70°C. W tej temperaturze rozpuszcza się zawarta w mleko laktoza, która nadaje mu słodki smak. Wyższa temperatura spowoduje ścięcie białka i spienienie się Wam nie uda. Bariści używają niekiedy specjalnych termometrów wkładanych do dzbanków. Pewnie takiego nie macie, więc po prostu przerwijcie podgrzewanie kiedy dzbanek zrobi się nieprzyjemnie gorący.
- Na koniec zastukajcie w dzbanek żeby banieczki mleka nieco opadły. Gotowe! Mleko można dolać do espresso i zrobić cappuccino, latte lub inną kawę.