Mleczko mleko kokosowe 86% gęste naturalne bez E Mr. Ming
MR.MING
Mleczko mleko kokosowe
86% gęste naturalne bez E Mr. Ming
Białe Kokosowe, tzw. mleczko kokosowe jest wytwarzane z miąższu orzecha kokosowego poprzez połączenie stałego miąższu z wodą w odpowiednich proporcjach. Ma biały kolor, gęstą kremową konsystencję i charakterystyczny kokosowy smak oraz aromat. Białe Kokosowe to bardzo popularny dodatek w kuchniach krajów azjatyckich, szczególnie Tajlandii i Indii, a także na Karaibach i w Ameryce Południowej. Ostatnio zyskuje coraz szersze grono amatorów w Europie i Ameryce Północnej, głównie wśród zwolenników zdrowego odżywiania. Kolor i smak Białe Kokosowe zawdzięcza wysokiej zawartości tłuszczu, w którego składzie dominują nasycone kwasy tłuszczowe. Skład i kaloryczność Białego Kokosowego jest zależna od sposobu jego wytworzenia i zawartości wody. Białe Kokosowe jest dobrym źródłem niektórych składników mineralnych. Porcja 100 g pokrywa dzienne zapotrzebowanie na mangan w 46 procentach, na miedź w 13 procentach, na fosfor w 10 procentach, a na magnez, żelazo i selen w 9 procentach. Zawiera także niewielkie ilości witaminy C, niacyny, kwasu foliowego i innych witamin z grupy B.
✔︎ Bez dodatku E
✔︎ Produkt BIO
✔︎ Odpowiedni dla vegan
✔︎ Nie zawiera konserwantów oraz sztucznych barwników.
Skład:
Orzech kokosowy 86%, woda
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość
energetyczna:
689 kJ /167 kcal
Tłuszcz:
17,00 g, w tym kwasy tłuszczowe
nasycone 16,00 g
Węglowodany:
2,0g, w tym cukry 1,6 g
Białko:
0,9 g
Sól:
0,02 g
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Przed użyciem wstrząsnąć i wymieszać. Po otwarciu przechowywać w lodówce, najlepiej w opakowaniu niemetalicznym i zużyć w ciągu 3 dni.
Masa netto: 400 g
______________________________________________
Sprawdź też inne produkty Mr.Ming
Białe Kokosowe, tzw. mleczko kokosowe jest wytwarzane z miąższu orzecha kokosowego poprzez połączenie stałego miąższu z wodą w odpowiednich proporcjach. Ma biały kolor, gęstą kremową konsystencję i charakterystyczny kokosowy smak oraz aromat. Białe Kokosowe to bardzo popularny dodatek w kuchniach krajów azjatyckich, szczególnie Tajlandii i Indii, a także na Karaibach i w Ameryce Południowej. Ostatnio zyskuje coraz szersze grono amatorów w Europie i Ameryce Północnej, głównie wśród zwolenników zdrowego odżywiania. Kolor i smak Białe Kokosowe zawdzięcza wysokiej zawartości tłuszczu, w którego składzie dominują nasycone kwasy tłuszczowe. Skład i kaloryczność Białego Kokosowego jest zależna od sposobu jego wytworzenia i zawartości wody. Białe Kokosowe jest dobrym źródłem niektórych składników mineralnych. Porcja 100 g pokrywa dzienne zapotrzebowanie na mangan w 46 procentach, na miedź w 13 procentach, na fosfor w 10 procentach, a na magnez, żelazo i selen w 9 procentach. Zawiera także niewielkie ilości witaminy C, niacyny, kwasu foliowego i innych witamin z grupy B.