Mleczko kokosowe 1 l
Mleczko kokosowe pozyskiwane jest z miąższu orzecha kokosowego. Jest ono źródłem składników mineralnych takich jak mangan, miedź, fosfor, magnez, selen, żelazo. To bardzo popularny składnik w kuchniach Azji, szczególnie Tajlandii i Indii. Swój biały kolor i charakterystyczny kokosowy smak zawdzięcza wysokiej zawartości tłuszczu, w którego składzie dominują nasycone kwasy tłuszczowe.
Składniki: ekstrakt z kokosa 70%, woda, emulgator E435
Masa netto: 1 kg
Masa brutto: 1,1 kg
Objętość: 1 l
Wartości odżywcze w 100g/100ml produktu: wartość energetyczna - 764 kJ / 185 kcal
- tłuszcz - 19 g
- w tym: kwasy tłuszczowe nasycone - 17 g
- węglowodany - 2,0 g
- w tym cukry - 2,0 g
- białko - 1,6 g
- sól - 0,05 g
Sposób użycia/przygotowania: W przypadku kiedy mleczko będzie miało stałą konsystencje, należy przelać zawartość do garnka i 5 do 10 minut podgrzewać od czasu do czasu mieszając. Proces nie wpływa na jakość produktu. Przechowywanie przed otwarciem: w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze pokojowej.
Przechowywanie po otwarciu: w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
Producent: A-ROY