OCET RYŻOWY - MIZKAN SUEHIRO - 20L JAPOŃSKA JAKOŚĆ
Ocet ryżowy to produkt bez którego trudno sobie wyobrazić kuchnię azjatycką. Jak sama nazwa wskazuje otrzymywany jest on na bazie ryżu, dzięki czemu posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie (winny czy balsamiczny). To podstawa do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.
Mizkan, japońska firma z tradycjami stworzyła ocet ryżowy który jest idealny do przygotowana zaprawy do Sushi.
Zaprawa do ryżu:
Na 5 łyżek octu dodajemy 2 łyżki soli i 3 łyżki cukru, najlepiej cukru pudru.
Takie proporcje są najczęściej stosowane, jednak ich ilość zależy od upodobań. Niektóre przepisy mówią aby soli nie stosować wcale. Każdy więc musi dostosować proporcje do swoich upodobań :)
Producent: Mizkan, UK
Skład: Składniki: ocet spirytusowy (otrzymany z alkoholu z pszenicy, sake, ryżu i kukurydzy), sól.
Najlepiej spożyć przed 08.2018