MIYATA SPAGHETTI STYLE GOTOWY MAKARON BEZ GLUTENU 270G
Makaron Shirataki z niskokalorycznej mąki konjac w kształcie Spaghetti. Może być stosowany jako zamiennik makaronu. Shirataki jest szeroko stosowany w kuchni japońskiej. Obecnie jest również stosowany jako produkt dietetyczny.
Składniki:
Woda, organiczna mąka konjac 3%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Wartości odżywcze na 100g:
- Energia (kJ) 42kJ / 10 kcal
- Tłuszcz: <0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
- Węglowodany 0,8 g
- w tym cukier <0,5 g
- Białko: <0,5 g
- Sól 0,05 g
Sposób przygotowania:
1. Odcedź płyn i gotuj shirataki w wodzie przez 1 minutę, w razie potrzeby ponownie odcedź.
2. Przygotuj żądany sos, sałatkę lub zupę, podawaj wszystko razem i ciesz się.
Zalecenie:
Podczas spożywania przygotowanego produktu pić dużo wody.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w temperaturze pokojowej i chronić przed światłem słonecznym. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu kilku dni.
Kraj pochodzenia: Chiny