UWAGA BRAK PUDEŁKA ZBIORCZEGO
Miyata Shirataki, mieszane z 5 różnymi odmianami konjac 5x270g
Najlepiej spożyć przed 29/06/2025
Makaron konjac nie jest wytwarzany ze zbóż, jak konwencjonalny makaron, ale z mąki z korzenia konjac. Pod względem konsystencji korzeń konjac przypomina nieco ziemniaka. Ale to jedyna rzecz, która je łączy. Makaron Konjak nie zawiera skrobi, innych użytecznych węglowodanów ani białka. Korzeń Konjac składa się wyłącznie z wody i rozpuszczalnego błonnika. Wiąże dużo wody i jest powoli trawiony. Można również uniknąć słynnego pragnienia jedzenia. Dlatego makaron konjac jest świetną alternatywą dla każdego, kto chce schudnąć. Te kluski dają niezłe. Uczucie sytości, więc nawet niewielkie ilości zapewniają uczucie sytości na długi czas. Na opakowaniu mogą pojawić się brązowe i czarne plamy. Powstają one w wyniku przetwarzania wodorostów i korzenia konjac i mogą występować we wszystkich rodzajach makaronu konjac Shirataki. Nie ma to wpływu na jakość.
Składniki
Shirataki, Mąka Konjac Makaron Udon 270 g: Woda, mąka konjac (3%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330). Shirataki, Mąka Konjac Makaron Wok 270 g: woda, mąka konjac (3%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330). Shirataki, Spaghetti z wodorostami – 270 g: woda, mąka konjac (3%), sproszkowane wodorosty (0,3%). Shirataki, Mąka Konjac Ryż 270 g, 1 jednostka: Woda, mąka konjac 3%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330). Shirataki, Mąka Konjac Spaghetti 270 g: Woda, mąka konjac 3%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330).