Mitake Japońska mąka ryżowa - panierka Tempura bezglutenowa, 200g
Kraj pochodzenia: Japonia
Oryginalny Japoński produkt.
Jednen z najpopularniejszych składników do dań głęboko smażonych już dostępny w Polsce! Zasmakuj już dziś tradycyjnej japońskiej kuchni!
Tempura to kawałki warzyw lub owoców morza w specjalnej panierce smażone w głębokim oleju o temperaturze 170-180 stopni. Jak tylko panierka nabierze złocistego koloru, danie jest gotowe :)
Dzięki zastosowaniu mąki ryżowej, panierka jest nie tylko chrupiąca i łatwa w przygotowaniu, ale też idealna dla osób na diecie bezglutenowej. Dodatkową zaletą mąki ryżowej jest to, że nie zbija się w grudki i powstaje z niej panierka, która pozostaje chrupiąca nawet po ostygnięciu dania.
Skład : ryż, mąka SOJOWA, proszek do pieczenia, skrobia modyfikowana, emulgator.