MiracleBerry™ Black Label
Mirakulina niesamowite pastylki zmieniające smak potraw i napojów - pastylki do ssania z Mirakuliną | 20PACK (Suplement Diety) | 20 porcji
ZAKAZANY OWOC
SYNSEPAL SŁODKI
(łac. SYNSEPALUM DULCIFICUM, ang. Miracle Berry) znany jest i używany od stuleci. Synsepal pochodzi z Afryki Zachodniej (Ghana). Ta niezwykle rzadko występująca roślina, dopiero od niedawna (w 2022 roku) oficjalnie dopuszczona została do obrotu i spożycia w Europie, za sprawą pozytywnej oceny bezpieczeństwa Komisji Europejskiej. Nazwa zwyczajowa rośliny, czyli CUDOWNY OWOC, pochodzi od niezwykłych właściwości zawartej w nim proteiny – MIRAKULINY.
MAGICZNA MOLEKUŁA
MIRAKULINA
KWAŚNE=SŁODKIE – tak najprościej można opisać niezwykłe właściwości Mirakuliny. To naturalnie występujące w owocach Synsepala Słodkiego białko (glikoproteina), wiąże się z receptorem słodkości kubków smakowych 400 000 razy silniej niż cukier (sacharoza). Mirakulina pozwala dosłownie słodzić potrawy cytryną. W przeciwieństwie do innych substancji słodzących, nie dodaje się jej jednak do potraw, a rozpuszcza na języku, żeby przez czas do 2 godzin cieszyć się słodkościami bez wyrzutów.
Jak działa Mirakulina?
W przeciwieństwie do konwencjonalnych słodzików Mirakulina nie słodzi pokarmów, lecz wpływa na transformację smaku stymulując bezpośrednio receptory smaku słodkiego, z którymi jest tymczasowo związana (dosłownie słodzi język). Kwaśność spożywanego jedzenia aktywuje Mirakulinę w odpowiedzi na zmianę PH w ustach. Im niższe PH (tj. im kwaśniejsze jedzenie, tym słodszy smak będziemy odczuwać). Aby ten efekt uzyskać powinna być rozpuszczona na języku i dokładnie rozprowadzenia w jamie ustnej przed spożywaniem pokarmów, pamiętając, że kubki smakowe odpowiedzialne za percepcję smaku, zlokalizowane są nie tylko na języku, ale również na podniebieniu, w nabłonku gardła, nagłośni oraz w górnej części przełyku.
Natychmiastowy efekt zmiany smaku trwa od 30 minut do dwóch godzin. Po wypłukaniu cząsteczek Mirakuliny przez ślinę powraca normalne odczuwanie smaku – bez jakichkolwiek efektów ubocznych. Efekt może być wcześniej neutralizowany przez gorące napoje – np. Herbatę.
YouTube
prezentacja
https://youtu.be/HcasuutjupU
Interakcje Mirakuliny
Czego spróbować?
Smaki owocowe
- Cytryna
- Grejpfrut
- Wiśnie
- Jabłko kwaśne
- Kiwi
- Limonka
- Malina
- Granat
- Truskawka
- Winogrona
- Ananas
- Śliwka
- Jeżyna
- Gruszka
- Brzoskwinia
- Guava
- Oliwka
Smaki warzywne
- Pomidor
- Papryka słodka
- Papryka ostra
- Rzodkiewka
- Rabarbar
- Brukselka
- Brokuła
Smaki mleczne
- Kwaśna śmietana
- Jogurt naturalny
- Maślanka
- Kefir
- Ser pleśniowy / kozi
- Mleko zsiadłe
Smaki skomplikowane
- Ananas z tabasco
- Sorbet cytrynowy z gorzką czekoladą
- Lody truskawkowe z octem balsamicznym
Smaki wymagające
- Ocet
- Ocet jabłkowy
- Ocet balsamiczny
- Ocet winny
- Musztarda
- Ketchup
- Kwaśne żelki
- Chipsy octowe
Smaki dnia wczorajszego
- piwo Guiness (dodaj cytryny)
- piwo Lager (dodaj cytryny)
- piwo Pils (dodaj cytryny)
- wino wytrawne (dodaj cytryny)
- Wódka (dodaj cytryny)
- Tequila (dodaj cytryny)
- Metaxa (dodaj cytryny)
- Whisky (dodaj cytryny)
- Wściekły pies (shot) z cytryną i tabasco
- Krwawa Mary (dodaj cytryny)
- Chuda Margarita
- Long Island Ice Tea
- Lemon Drop Shot
- Cosmopolitan
- Gin&Tonic
- Lemon Drop FIzz
- Arnold Palmer
- Mojito
Smaki odważne
- Sos tabasco
- Cebula świeża
- Cebula marynowana
- Marynowane papryczki Jalapeno
- Pikle
- Ogórki kiszony
- Kapusta kiszona
- Kreatywne kombinacje wyżej wymienionych
DIETA
Mirakulina pozwala zaspokoić głód cukru, bez żadnych ubocznych konsekwencji. Niezależnie od tego, czy jesteś na surowej diecie, czy np. cukrzyca nie pozwala na rozkoszowanie się przyjemnością słodkich uniesień, cudowny owoc rozwiązuje te problemy bez skutków ubocznych.
Homaro Cantu to wirtuoz sztuki kulinarnej uhonorowany gwiazdką Michelin. W swojej praktyce aktywnie promował wykorzystanie mirakuliny w nowoczesnej kuchni, jako składnika elimującego rafinowany cukier i konsekwencje zdrowotne wynikające z jego sopżycia. Serwował ją w swoich restauracjach MOTO i iNG w Chicago, gdzie raczył swoich gości niskokalorycznymi daniami, których smak odkrywany był jedynie pod wpływem cudownego białka. Napisał również książkę dedykowaną jej właściwościom. Przedstawia w niej niebanalne podejście do nowych smaków i dziesiątki przepisów na słodkie uniesienia bez kalorii.
W Japonii od lat funkcjonują kafejki, specjalizujące się w potrawach wykorzystujących właściwości mirakuliny. Serwowane w nich słodkości nie przekraczają 100 Kcal.
ZABAWA
Kalorie w samym alkoholu, to nie jedyny problem. Dużo większy ładunek kaloryczny idzie w parze z wszystkimi SŁODKIMI NAPOJAMI, SOKAMI i LIKIERAMI, które towarzyszą popularnym drinkom. Dzięki Mirakulinie istnieje możliwość wyeliminowania wszystkich bomb kalorycznych czających się we wszystkich słodkich drinkach i koktailach – bez kompromisów smakowych i dietetycznych pułapek. Mirakulina to jedyny suplement, który aktywnie wspomagać może dietę podczas upojnych „chwil słabości”. W obecności Mirakuliny wino wytrawne smakować będzie super słodko, piwo jak słodkie shandy, a mojito dużo… słodziej – tylko bez kalorii z cukru. Cytryna i limonka będące składnikami większości przepisów są bogatym, naturalnym źródłem witaminy C – waznego składnika przeciwdziałającego syndromowi dnia kolejnego, czyli KACA.
IMPREZA
Najpopularniejsza formą zabawy – z udziałem, Cudownego Owocu to tzw. Flavor Trip Parties (tj. Imprezy Smakowe), polegające na rozpoznawaniu znanych wcześniej smaków po zaaplikowaniu Mirakuliny. To świetny sposób na zaskoczenie bliskich, zorganizowanie niebanalnego spotkania ze znajomymi, kolacji we dwoje, wieczoru kawalerskiego, czy panieńskiego i przeżycie czegoś niezapomnianego!
CZĘSTE PYTANIA
- Czy Mirakulina jest bezpieczna?
Zatwierdzona przez Europejski Urząd ds. Żywności
Panel 16 naukowców Komisji (EU) w 2021 roku pozytywnie zaopiniował wyniki wymagających badań, przedstawionych przez wnioskodawcę rejestrującego, dopuszczając Mirakulinę do spożycia i obrotu na terenie Unii Europejskiej.
https://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/6600#abstract
- Jak stosować pastylki z Mirakuliną?
Pastylkę z Mirakuliną należy ssać przez min 60 sekund. Pastylka powinna rozpuścić się całkowicie w ustach. Podczas ssania rozprowadzaj ją po całej powierzchni języka. Natychmiastowy efekt transformacji smaku trwa do 2 godzin. Może być wcześniej neutralizowany przez gorące napoje.
- Jakie sa wartości odżywcze MiracleBerry™?
1 pastylka (400mg)
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Parametr (jednostka) | 100 G / 400 MG
Energia (kJ) | 1006 / 4
Energia (kcal) | 242 / 1
Tłuszcze (g) | 1.30 / 0.00
Węglowodany (g) | 46.30 / 0.20
Białko (g) | 2.00 / 0.00
Błonnik (g) | 31.40 / 0.10
- Jak odczuwamy smaki ?
Wrażliwość smakowa odnosi się to intensywności, z którą odczuwasz różne smaki. Jest ona przede wszystkim uwarunkowana genetycznie, więc jest indywidualna dla każdej osoby. Ponadto mają na nią wpływ:
Ilość kubków smakowych i zakończeń nerwów trójdzielnych każdej osoby
Indywidualna zdolność sensoryczna kubków smakowych i zakończeń nerwów trójdzielnych
Sprawność mózgu w odbieraniu sygnałów z kubków smakowych i nerwów trójdzielnych
Aktualny stan zdrowotny, fizjologiczny, czy hormonalny osoby (m.in. np. ciąża)
Wiek (z wiekiem może dochodzić do obniżenia wrażliwości smakowej)
Oparzenia języka (gorącą lub ostrą potrawa), jego podrażnienie czy infekcja
Palenie papierosów, stres, braki składników odżywczych i witamin
Kubki smakowe odpowiedzialne za odczuwanie smaków, zlokalizowane są nie tylko na języku, ale również na podniebieniu, w nabłonku gardła, nagłośni oraz w górnej części przełyku.
PUBLIKACJE:
YOUTUBE:
Sprawdź, jak popularni You-Tuberzy rozprawiają się z MIRAKULIN-ą. Wpisz poniższe frazy w YouTube:
- "NAPRAWDĘ DZIAŁA! MAGICZNY OWOC zmienia SMAK!" - Hajlajt
- "Testujemy tabletki ZMIENIAJĄCE SMAK!" - MniejWIecejYT
- "TABLETKI KTÓRE ZMIENIAJĄ SMAK! WSZYSTKO JEST SŁODKIE!!!" - DawidFrank
- "MAGICZNY OWOC ZMIENIA SMAK - MIRAKULINA!" - SprawdzamJak
- "Test Magicznej Pigułki z Lisim Piekłem i Karolem Paciorkiem (Nienasyceni)" - MishON
- "TESTUJEMY TABLETKI ZMIENIAJĄCE SMAK *wszystko jest słodkie*" - Deep Breath
GOOGLE:
Sprawdź, jak popularne redakcje opisują MIRAKULIN-ę. Wpisz poniższe frazy w Google:
- "Mirakulina, czyli cudowna substancja zmieniająca smak. Jak działa i kiedy warto ją stosować?" - ZDROWIE.TVN.PL
- "Zmień kolor i smak tradycyjnych produktów!" - KUCHNIA.WP.PL
- "Kiedy ocet można pić jak porzeczkowe wino" - WYBORCZA.PL
- "Mirakulina - cudowne białko zmienia smak" - POLSKIERADIO.PL
- "Ułatwia odchudzanie i zmienia smak - niezwykła substancja" - VITALIA.PL
- "Synsepal słodki – magiczny owoc. Kwaśną cytrynę zmienia w słodką przekąskę" - KUCHNIA.WP.PL
- "Mirakulina - magiczna sugstancja" - DIETETYCY.ORG.PL
NOTA PRAWNA
Firma Mirative Sp z o.o. z dniem 24.02.2023, na bazie prawomocnych porozumień, przejęła assety marki MIRAKULIN, jak również wyłączne prawa do posługiwanie się treściami i opracowaniami graficznymi związanymi z marką MIRAKULIN.
Firma Mirative Sp z o.o. posiada wyłączne prawo na wprowadzanie do obrotu, dystrybucję i wytwarzanie produktów z udziałem składnika aktywnego: Mirakuliny na obszarze Polski (PL), w czasie obowiązywania okresu ochronnego, określonego rozporządzeniem wykonawczym Komisji (UE) 2021/1974 z dnia 12 listopada 2021 r.
Firma Mirative Sp. z o.o. jest właścicielem marki MiracleBerry.