JEDYNY NA ALLEGRO AUTORYZOWANY SKLEP "MIRAKULIN"
AUKCJA DOTYCZY 20 DRAŻETEK w OPAKOWANIU (5,0 zł / porcja)
TERMIN WAŻNOŚCI 06.2021
Synsepal słodki
(Synsepalum dulcificum) gatunek z rodziny sączyńcowatych (Sapotaceae) pochodzący z Afryki Zachodniej. Niezwykle rzadko wystepująca roślina uprawiana obecnie komercyjnie w Tajlandii, na Tajwanie, w Ghanie i Stanach Zjednoczonych (Floryda). Nazwa zwyczajowa CUDOWNY OWOC (Miracle Fruit, Miracle Berry, Sweet Berry) pochodzi od niezwykłych właściwości zawartej w nim proteiny. Natywnie w Afryce Zachodniej nazywana agbayun, taami, asaa, i ledidi. Kosztowny i długotrwały proces pozyskiwania wrażliwego i nietrwałego owocu powoduje niewielką jego dostępność na rynkach zachodnich.
MIRAKULINA
Glikoproteina obecna w owocach RICHADELLA DULCIFICA (SYN. SYNSEPALUM DULCIFICUM), rośliny rosnącej natywnie w Afryce Zachodniej. Białko posiada niezwykła zdolność do zmianu odczuwalnego smaku z kwaśnego na słodki. Efekt związany jest z wpływem na receptory smaku.
W obecności kwaśnych pokarmów mirakulina wiąże się z receptorem słodkości milion razy silniej niż sztuczne środki słodzące ( Aspartam) i 100 milionów razy silniej niż cukry.
JAK DZIAŁA ?
W przeciwieństwie do konwencjonalnych słodzików mirakulina nie słodzi pokarmów, lecz wpływa na transformację smaku stymulując bezpośrednio receptory smaku słodkiego, z którymi jest tymczasowo związana. Oznacza to, że kwaśność spożywanego jedzenia aktywuje mirakulinę w odpowiedzi na zmianę PH w ustach. Im niższe PH (tj. im kwaśniejsze jedzenie), tym słodszy smak będziemy odczuwać. Aby ten efekt uzyskać powinna być rozpuszczona na języku i dokładnie rozprowadzenia w jamie ustnej przed spożywaniem pokarmów, pamiętając że kubki smakowe odpowiedzialne za percepcję smaku zlokalizowane są nie tylko na języku, ale również na podniebieniu, w nabłonku gardła, nagłośni oraz w górnej części przełyku.
Natychmiastowy efekt zmiany smaku trwa od 30 minut do dwóch godzin. Po wypłukaniu cząsteczek mirakuliny przez ślinę powraca normalne odczuwanie smaku – bez jakichkolwiek efektów ubocznych. Efekt może być wcześniej neutralizowany przez gorące napoje – np. Herbatę.
KUCHNIA
Homaro Cantu to wirtuoz sztuki kulinarnej uhonorowany gwiazdką Michelin. W swojej praktyce aktywnie promował wykorzystanie mirakuliny w nowoczesnej kuchni, jako składnika eliminującego rafinowany cukier i konsekwencje zdrowotne wynikające z jego spożycia. Serwował ją w swoich restauracjach MOTO i iNG w Chicago, gdzie raczył swoich gości niskokalorycznymi daniami, których smak odkrywany był jedynie pod wpływem cudownego białka. Napisał również książkę dedykowaną jej właściwościom. Przedstawia w niej niebanalne podejście do nowych smaków i dziesiątki przepisów na słodkie uniesienia bez kalorii.
W Japonii od lat funkcjonują kafejki, specjalizujące się w potrawach wykorzystujących właściwości mirakuliny. Serwowane w nich słodkości nie przekraczają 100 Kcal.
https://pl.mirakulin.com/przepisy
ZABAWA
Najpopularniejsza formą zabawy - z udziałem, Cudownego Owocu to tzw. Flavor Trip Parties (tj. Imprezy Smakowe), polegające na rozpoznawaniu znanych wcześniej smaków po zaaplikowaniu mirakuliny. To świetny sposób na zaskoczenie bliskich, zorganizowanie niebanalnego spotkania ze znajomymi, kolacji we dwoje, wieczoru kawalerskiego, czy panieńskiego i przeżycie czegoś niezapomnianego.
Interakcja mirakuliny z alkoholem podsuwa nowe pomysły i dodatkowe smaczki każdej imprezie.
SMAK W ŁÓŻKU …
Mirakulina sprzyjać może również intymnym zbliżeniom. Jej właściwości pozwalają na pozbycie się barier w intymnych zbliżeniach i przeżywanie nieodkrytych wcześniej obszarów swojej seksualności.
ODCHUDZANIE
ALKOHOL
Kalorie w samym alkoholu, to nie jedyny problem. Dużo większy ładunek kaloryczny idzie w parze z wszystkimi SŁODKIMI NAPOJAMI, SOKAMI i LIKIERAMI, które towarzyszą popularnym drinkom.
Dzięki mirakulinie istnieje możliwość wyeliminowania wszystkich bomb kalorycznych czających się we wszystkich słodkich drinkach i koktailach - bez kompromisów smakowych i dietetycznych pułapek. To jedyny suplement, który aktywnie wspomagać może dietę podczas upojnych „chwil słabości”.
W obecności mirakuliny wino wytrawne smakować będzie super słodko, piwo jak słodkie shandy, a mojito dużo… słodziej - tylko bez kalorii z cukru.
Cytryna i limonka będące składnikami większości przepisów są najbogatszym, naturalnym źródłem witaminy C – głównego składnika przeciwdziałającemu syndromowi dnia kolejnego, czyli KACA.
Jedynym skutkiem ubocznym spożycia mirakuliny w tym przypadku, może być szybsze upojenie, w związku z neutralizowaniem przez mirakulinę przykrego smaku większości alkoholi.
DIETA
W okresie intensywnej redukcji, czy reżimu diety trudno oprzeć się pokusom i poskromić głód cukru. Nisko glikemiczne koło ratunkowe pozbawione wahań glukozy we krwi i dalszych kalorycznych konsekwencji jest tutaj na wagę złota. Mirakulina to słodycz bez ograniczeń i smakowych kompromisów.
SENSORYCZNOŚĆ SMAKOWA
Intensywność odczuwania smaków jest uwarunkowana genetycznie, a więc jest indywidualna dla każdej osoby. Jedni osiągną zamierzony efekt po rozpuszczeniu 1 porcji (1 drażetka), inni potrzebują 2 porcji (2 drażetki) dla osiągnięcia zamierzonego efektu lub jego wzmocnienia. W przeważającej jednak większości przypadków efekt zmiany smaku następuje po rozpuszczeniu na języku 1 porcji (1 drażetka zawiera ekstrakt z min. 2 świeżych owoców).
Podczas wieloletnich prób, badań i testów, nie odnotowano przypadku zupełnego braku oddziaływania białka na kubki smakowe.
BADANIA
https://pl.mirakulin.com/research/
YOUTUBE:
Sprawdź, jak popularni You-Tuberzy rozprawiają się z MIRAKULIN-ą. Wpisz poniższe frazy w YouTube:
- "NAPRAWDĘ DZIAŁA! MAGICZNY OWOC zmienia SMAK!" - Hajlajt
- "Testujemy tabletki ZMIENIAJĄCE SMAK!" - MniejWIecejYT
- "TABLETKI KTÓRE ZMIENIAJĄ SMAK! WSZYSTKO JEST SŁODKIE!!!" - DawidFrank
- "MAGICZNY OWOC ZMIENIA SMAK - MIRAKULINA!" - SprawdzamJak
- "TABLETKA KTORA ZMIENIA SMAK JEDZENIA!!! *NAPRAWDĘ DZIAŁA!!*" - Friz
- "Test Magicznej Pigułki z Lisim Piekłem i Karolem Paciorkiem (Nienasyceni)" - MishON
- "OBRZYDLIWE JEDZENIE VS TABLETKA ZMIENIAJĄCA SMAK JEDZENIA! *TO DZIAŁA!!*" - Friz
- "TESTUJEMY TABLETKI ZMIENIAJĄCE SMAK *wszystko jest słodkie*" - Deep Breath
GOOGLE:
Sprawdź, jak popularne redakcje opisują MIRAKULIN-ę. Wpisz poniższe frazy w Google:
- "Mirakulina, czyli cudowna substancja zmieniająca smak. Jak działa i kiedy warto ją stosować?" - ZDROWIE.TVN.PL
- "Zmień kolor i smak tradycyjnych produktów!" - KUCHNIA.WP.PL
- "Kiedy ocet można pić jak porzeczkowe wino" - WYBORCZA.PL
- "Mirakulina - cudowne białko zmienia smak" - POLSKIERADIO.PL
- "Ułatwia odchudzanie i zmienia smak - niezwykła substancja" - VITALIA.PL
- "Synsepal słodki – magiczny owoc. Kwaśną cytrynę zmienia w słodką przekąskę" - KUCHNIA.WP.PL
- "Mirakulina - magiczna sugstancja" - DIETETYCY.ORG.PL
#MIRAKULIN
PRAWO AUTORSKIE
Treść, układ oraz materiały graficzne zamieszczone w niniejszej ofercie, chronione są przez odpowiednie przepisy polskiego prawa:
(Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)
(Dz. U. Z 2001 r. Nr 128, poz. 1402 z późn. zm.)