Wszystkie produkty Miodów Polskich pochodzą JEDYNIE z pasiek polskich co jest potwierdzone certyfikatem uzyskanym w 2017 roku Doceń Polskie.
Pasieki, z których korzystają zlokalizowane są w najczystszych regionach Polski. Dzięki temu w ofercie znajdują się m.in.: miody lipowe z Warmii i Mazur, gryczane z Pogórza Sudeckiego, spadź iglasta z Podkarpacia, czy miody wielokwiatowe z beskidzkich łąk.
Produkty pod marką Miody Polskie nie posiadają żadnych ulepszaczy, bazują wyłącznie na surowcu wytworzonym przez zdrowe pszczoły. Zanim trafią do sprzedaży, są gruntownie badane laboratoryjnie pod kątem wartości leczniczych i czystości ekologicznej.
Można je stosować w apiterapii – profilaktyce i leczenie miodem i innymi produktami pszczelimi. W sprzedaży stacjonarnej dostępne są w wielu aptekach i sklepach ze zdrowa żywnością
Zapraszamy do spróbowania.
Miód nektarowy WIELOKWIATOWY + sok z malin
Do miodu nektarowego wielokwiatowego został dodany naturalny zagęszczony sok z MALIN (15%)
Dodatek soku w ciekawy i zaskakujący sposób przełamuję słodycz miodu.
Można go używać zarówno jako dodatek do pieczywa jak i do słodzenia napojów.
Rożne smaki znajdą Państwo na moich pozostałych aukcjach, także w mniejszych słoiczkach.
ZAPRASZAM
KRYSTALIZACJA MIODU
Każdy dobry jakościowo miód wcześniej czy później krystalizuje. Często błędnie proces ten nazywany jest scukrzaniem. Krystalizacja miodu nie zmienia jego wartości odżywczo-leczniczych, lecz tylko konsystencję.
Można go ponownie upłynnić podgrzewając w łaźni wolnej do maksymalnie 40 stopni C. Nie zapobiegnie to jednak ponownej, choć wolniejszej krystalizacji. Miód skrystalizowany może zmienić barwę (zjaśnieć), mogą pojawić się w nim smugi – to wszystko zjawiska naturalne nie mające wpływu na jego jakość
Opakowanie: słoiczek 250g zaopatrzony w banderolę
- produkt niepasteryzowany
- wyprodukowano w Polsce