Wspaniały specyfik odpornościowy i wspomagający organizm.Doskonały na przeziębienia i kaszel Miodek majowy przypomina w smaku miód pszczeli.Przygotowany w/g starych przepisów naszych babć. Nie ma tu nic chemii, same naturalne składniki. działa wzmacniająco i oczyszczająco na organizm. Miodek z mniszka jest idealny dla dzieci, dla osób starszych, dla każdego kto w naturalny sposób chce podnieść swoją odporność. Cena słoiczka 0,5 l 15 zł. Cena paczki zależna od ilości słoiczków. Uzgodniona telefonicznie 791025072 lub zbysio1967@onet.pl.
Miodek z mniszka lekarskiego jest stosowany głównie w celu łagodzenia kaszlu, oczyszcza organizm z toksyn i wykazuje właściwości przeciwmiażdżycowe.
Syrop z mniszka jest uzyskiwany z kwiatów tzw. mlecza. Jego konsystencja, smak i kolor przypominają miód dlatego często jest nazywany miodem z mniszka. Ma on wiele włąsciwości prozdrowotnych i jest bogaty:
w witaminy: A, C,D (niezbędne do prawidłowego funkcjonowania ukł. odpornościowego i kostnego)
witaminy z grupy B (korzystnie działa na układ nerwowy, wspomaga pracę wątroby i pomaga w usuwaniu toksyn z organizmu)
minerały: potas, magnez, krzem, żelazo - wspomagają pracę układu nerwowego, pokarmowego i odpornościowego;
minerały: potas, magnez, krzem, żelazo (wspomagają pracę układu odpornościowego, nerwowego i pokarmowego)
garbniki (maja właściwości przeciwświądowe, przeciwzapalne i znieczulające skórę). Mają także działanie bakteriobójcze dzięki czemu pomagają w zwalczaniu zapalenia gardła i infekcji
flawonoidy (opóźniają proces starzenia oraz zmniejszają ryzyko zachorowania na nowotwory)
triterpeny (obniżają poziom cholesterolu we krwi, są także środkiem przeciwbólowym, przeciwgrzybicznym i przeciwwirusowym)
I jak miód pszczeli idealny do świeżej byłki z masłem....
inulina (obniża poziom cukru we krwi, wzmacnia układ odpornościowy)
kwas krzemowy (poprawia wygląd skóry, łagodzi wszelkie wypryski i rany)
kwasy polifenolowe (hamują wchłanianie cukrów, poprawiają przemianę materii)
aspargina (aminokwas pobudzający procesy myślowe)
Zaleca się stosować 2 łyżeczki syropu na np. szklankę mleka, herbaty lub kromkę chleba.
Syrop z mniszka jest skarbnicą witamin, minerałów i innych składników, może być więc stosowany w leczeniu wielu dolegliwości takich jak: kaszel, chrypka, stany zapalne jamy ustnej, infekcje dróg oddechowych, stymuluje produkcję soków żołądkowych, poprawia trawienie, leczy infekcje dróg moczowych, schorzeń wątroby, leczy miażdżycę, oczyszcza organizm z toksyn, łagodzi stany zapalne skóry oraz przyspiesza gojenie się ran.
I jak miód pszczeli idealny do świeżej bułki z masłem..