Miód kremowany z czekoladą. Masa netto 40g
Doskonały produkt łączący w sobie zdrowotne walory miodu i smak czekolady. Jednak za czekoladowy smak w pełni odpowiada kakao, więc nie psuje się szybko, tak jak te z dodatkiem czekolady. Uwielbiany przez dzieci, świetnie nadaje się jako polewa do ciast, dodatek do lodów. Idealny do smarowania chleba, z powodzeniem można nim zastąpić syntetyczne produkty o podobnym zastosowaniu.
Miód nadaje się idealnie jako składnik naszego śniadania. Mocny, czekoladowy smak komponuje się wspaniale z pieczywem, zarówno ciemnym jak i jasnym. Można dodać go do mleka, płatków śniadaniowych, rozmaitych gofrów, andrutów i ciastek. Nic nie stoi na przeszkodzie, by znalazła się na tostach.
Miód pojawia się na podniebieniu, by natychmiast ustąpić miejsca smakowi czekolady. Intensywność doznania rośnie, by rozkwitnąć pełnią smaku, a następnie powoli słabnie. Czekolada ciągle jest mocna, intensywna, mimo że już finiszujemy. Czekoladowy smak zanika wolniutko, jeszcze długo pozostając w ustach. Gdy już zaniknie, w głowie pojawia się myśl: próbujemy od nowa!