Miód z borówką - wielokwiatowy nektarowy 430 g - Pasieki Rodziny Sadowskich
Miód wielokwiatowy z borówką liofilizowaną posiada idealną konsystencję. Sezon letni to czas, kiedy to spożywamy jak najwięcej owoców borówki amerykańskiej. Tym razem, producent słynnych kolorowych miodów postanowił zachować ten smak na dłużej.
W jednym słoiczku zamknął wartościowy miód i owoce borówki. Dzięki procesowi liofilizacji owoce borówki zachowały wszystkie właściwości. Miód z borówką to nie tylko smak naturalnego miodu urzekająco przełamany smakiem owoców borówki.
Miód z borówkami świetnie pasuje do kanapek, owsianek, koktajli i lodów. Idealny również do tostów na ciepło, naleśników, placków, owsianek, musli.
Zaleca się używanie drewnianych narzędzi do nabierania miodu. Nie należy wkładać oblizanej łyżeczki do słoika.
Składniki
miód nektarowy wielokwiatowy 98%, owoc borówki amerykańskiej liofilizowany 2%
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1410 kJ / 332 kcal
Tłuszcz 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 82 g
- w tym cukry 75 g
Białko 0,6 g
Sól 0 g
Informacje dodatkowe
Przechowywać w chłodnym miejscu.
Masa netto: 430 g
Jak przechowywać miód?
- miód należy trzymać w szklanych słoikach, pojemnikach
- miód powinno przechowywać się w temperaturze stałej, najlepsza pokojowa, bez gwałtownych skoków temperatury
- nie powinno trzymać się miodu w lodówce, powoduje to jego krystalizację,
- miodu nie należy trzymać na słońcu - promienie słoneczne powodują rozkład substancji biologicznie czynnych,
- aby miód nie stracił swoich właściwości leczniczych nie powinno się dodawać go do wrzątku, ani podgrzewać (jeżeli chcemy dodać go do herbaty, mleka poczekajmy, aż napój trochę przestygnie),
- miód szybko pochłania zapachy - nie przechowuj go w miejscu, gdzie trzymasz produkty o silnym zapachu (np. przyprawy),
- gdy w słoiku miód rozdzieli się na dwie warstwy (na górze w postaci syropu a na dole skrystalizowany) to oznacza, że miód jest niedojrzały - nie nadaje się do dalszego przechowywania,
- jeżeli miód ulegnie krystalizacji (z płynnego przejdzie w stan stały) nadal jest dobry do spożycia, krystalizacja miodu jest naturalnym procesem, nie zmienia jego właściwości ani jakości.
Należy pamiętać, że wyroby pszczelarskie mogą wywołać reakcję alergiczną. Osoby z alergiami na pyłki kwiatowe powinny zaczerpnąć porady lekarza specjalisty.
Pasieki Sadowskich to rodzinna firma pszczelarska, która powstała z miłości do pszczół oraz ich produktów.
Grupa osób pasjonująca się pszczołami wkłada swoje całe serce, aby owadom mogło żyć się o wiele lepiej. W zamian Pasieki Sadowskich otrzymują przepyszne miody i wyroby pszczelarskie, którymi dzielą się ze swoimi klientami.
Pasieki Sadowskich charakteryzują się wyjątkowymi połączeniami przepysznych i zdrowych miodów z naturalnymi dodatkami, które nadają im wyjątkowy smak, kolor i aromat.