Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 13,29 zł
- Runoland OGÓRKI KISZONE MAŁOSOLNE BIO Ekologiczne
- 22,28 zł z dostawą
- 42,56 zł
- Miód akacjowy ekologiczny ALCENERO ACACIA BIO
- 52,55 zł z dostawą
- 4,89 zł
- Fasola Mung Bio Kiełki nasiona ekologiczne BIO
- 11,88 zł z dostawą
MIÓD WIELOKWIATOWY BIO POLSKA -PASIEKA EKOLOGICZNA (5405505758)
Sprzedający nie jest już aktywny
Opis
Nasze aukcje
Komentarze
DANE FIRMY
Sklep bioekonatura Sklep Internetowy bioekonatura.pl BioEkoNatura Elżbieta Czołacz ul. Drzewieckiego 24/7a 54-129 Wrocław tel. 783-804-538 email: sklep@bioekonatura.pl NIP 895-129-66-94 REGON 020797804 MINISTER GOSPODARKI 000995620/2014
KATEGORIE
ZDROWA ŻYWNOŚĆ *naturalna żywność *ekologiczna żywność KOSMETYKI *naturalne kosmetyki *ekologiczne kosmetyki SUPLEMENTY DIETY ŚRODKI CZYSTOŚCI ekologiczne środki czystości KSIĄŻKI, PORADNIKI NACZYNIA DLA VEGAN DLA WEGETARIAN
MARKI
ZDROWA ŻYWNOŚĆ: ZIELONY NURT RADIX BIOPLANET NATUR-VIT MANUKA SANTINI SYMBIO BIOFOOD DR GAJA PASIEKA EKOLOGICZNA PASIEKA POLSKA RÓŻA YOGI TEA KOSMETYKI NATURALNE I EKOLOGICZNE: ALEPPO SOAP c.o. TADE PAYS DE LEVANT BIOTRUM INSEVEN SYLVECO JOIK IKAROV LAVERA ECOcosmetics NEOBIO EUBIONA LUVOS ŚRODKI CZYSTOŚCI EKOLOGICZNE: SONETT LILLY`S ECO CLEAN SUPLEMENTY DIETY NATURALNE I EKOLOGICZNE: BIO ORGANIC FOODS SANBIOS MERIDIAN GRÓJEC DR GAJA MANUKA HEALTH NEW ZELAND LIMITE ZIELNONY NURT PURITIAN`S PRIDE
Dzisiaj na aukcji oferujemy
MIÓD WIELOKWIATOWY BIO POLSKA -PASIEKA EKOLOGICZNA
BIO MIÓD WIELOKWIATOWY certyfikowany z polskiej Pasieki Ekologicznej Klemensa Kopera z Sosnówki - 700 g - słoik szkło
W naszym sklepie ze zdrową żywnością polecamy ekologiczne miody z Pasieki Ekologicznej Klemensa Kopera z Sosnówki.
Miód należy przechowywać w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu. Zarówno temp. powyżej 35ºC jak i światło (szczególnie promienie słoneczne), również kontakt z metalem niszczą zawarte w miodzie enzymy. One głównie odpowiadają za wartość antybiotyczną miodu. Dobrze jest tez miód rozpuścić w letniej wodzie. Wtedy enzymy się aktywują i miód w takiej postaci jest znacznie bardziej aktywny biologicznie.
Dużą rolę w kształtowaniu konsystencji, ale również wyglądu miodu oraz przebiegu krystalizacji, odgrywa temperatura przechowywania. Proces krupienia składa się z dwóch faz: w pierwszej tworzą się małe kryształki (zarodki krystalizacji), spostrzegane jako lekkie zmętnienie całości, w następnej dochodzi do ich powiększenia. Tworzenie się zarodków krystalicznych rozpoczyna się przy temp. 3ºC i jest kontynuowane przy temperaturze 5-8ºC. Podwyższenie temperatury wywołuję ich wzrost (najszybciej w temp. 13-17ºC). Spadek temp. do 0ºC wywołuje całkowite zahamowanie procesu krystalizacji. Miody szybciej zarodkujące i w których powiększanie się zarodków jest gwałtowne mają po skrupieniu konsystencję smalcu (miód rzepakowy, miód wierzbowy). Pozostałe miody (gryczany) tworzą stosunkowo mało zarodków, co sprawia, iż dochodzi w nich (w temperaturze pokojowej) do wyosobnienia się dużych kryształów, które opadają na dno naczynia. Dochodzi do rozwarstwienia produktu na frakcję stałą i płynną. Przetrzymywane w temp. 10-15ºC krystalizują w miarę równomiernie, co w pewnym stopniu zapobiega dużemu rozwarstwieniu. Dzieje się tak na skutek wzrostu lepkości w niższych temperaturach, co uniemożliwia opadanie kryształków. Jeżeli po procesie krupienia ponownie upłynni się miód, to rekrystalizacja nie będzie już zależeć od odmiany miodu, a jej przebieg będzie nierównomierny, z pojawieniem się dużych kryształów i przestrzeni fazy płynnej.
Miód wielokwiatowy, zwany potocznie miodem tysiąca kwiatów, pszczoły wytwarzają z nektarów zebranych z wielu roślin miododajnych kwitnących na polach, w sadach, lasach i na łąkach w tym samym czasie. Miód z kwiatów wiosennych ma jasny kolor, przyjemny zapach i łagodny smak. Miód z nektaru kwiatów letnich jest znacznie ciemniejszy i ma bardziej zdecydowany smak oraz zapach.
Dzięki łatwo przyswajalnym cukrom prostym wspomaga mięsień sercowy. Pomocny przy chorobach wątroby i pęcherzyka żółciowego. Osobom uczulonym na pyłki pomaga znosić i uodparniać się na alergie. Ze względu na łagodny smak, miód wielokwiatowy poleca się podawać dzieciom przy leczeniu grypy, przeziębień, chorób dolnych dróg oddechowych, a także zapobiegawczo.
Termin ważności miodu: lipiec 2016 r.
... dziękujemy za zakupy ... kłaniamy się nisko i zapraszamy ponownie ...
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.