Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 42,00 zł
- Miód Rzepakowy 1,25 kg - Pasieka OpolskieMiody
- 50,99 zł z dostawą
- 47,00 zł
- MIÓD AKACJOWY 1.2 KG - Tegoroczny - 2024 z Polski
- 55,99 zł z dostawą
- 42,00 zł
- MIÓD WIELOKWIATOWY 1.2 KG - Tegoroczny - 2024 z Polski
- 50,99 zł z dostawą
MIÓD WIELOKWIATOWY 2015 POLSKA - SŁOIK 1,25 KG (5524075849)
Sprzedający nie jest już aktywny
Opis
DANE FIRMY
Sklep bioekonatura
Sklep Internetowy
ze zdrową żywnością
Nasz adres:
www.bioekonatura.pl
BioEkoNatura
Elżbieta Czołacz
ul. Drzewieckiego 24/7a
54-129 Wrocław
tel. 783-804-538
email: sklep@bioekonatura.pl
NIP 895-129-66-94
REGON 020797804
ZEZWOLENIE MINISTRA GOSPODARKI nr
000995620/2014
KATEGORIE
ZDROWA ŻYWNOŚĆ
*naturalna żywność
*ekologiczna żywność
KOSMETYKI
*naturalne kosmetyki
*ekologiczne kosmetyki
*specjalistyczne kosmetyki
SUPLEMENTY DIETY
*naturalne suplementy
*ekologiczne suplementy
ŚRODKI CZYSTOŚCI
ekologiczne środki czystości
KSIĄŻKI, PORADNIKI
NACZYNIA
DLA VEGAN
DLA WEGETARIAN
DLA DIABETYKÓW
DLA MĘŻCZYZN
DLA DZIECI
MARKI
ZIELONY NURT
RADIX
BIOPLANET
BIOEDEN
EDEN
NATUR-VIT
MANUKA
SANTINI
SYMBIO
BIOFOOD
DR GAJA
PASIEKA EKOLOGICZNA
PASIEKA WRONÓW
POLSKA RÓŻA
YOGI TEA
AKA
DARY NATURY
5 PRZEMIAN
NATUMI
LEBENSBAUM
KOSMETYKI NATURALNE I EKOLOGICZNE:
ALEPPO SOAP c.o.
TADE PAYS DE LEVANT
BIOTRUM
SANBIOS
LOGONA
FITNE
SYLVECO
JOIK
IKAROV
LAVERA
ECOcosmetics
NEOBIO
EUBIONA
LUVOS
ŚRODKI CZYSTOŚCI EKOLOGICZNE:
SONETT
LILLY`S ECO CLEAN
SUPLEMENTY DIETY NATURALNE I EKOLOGICZNE:
BIO ORGANIC FOODS
SANBIOS
MERIDIAN GRÓJEC
DR GAJA
MANUKA HEALTH NEW ZELAND LIMITE
ZIELNONY NURT
PURITIAN`S PRIDE
FITNE
Dzisiaj na aukcji oferujemy
PASIEKA RAKOWICE M. BEREŹNICKI
miód skrystalizowany
ZBIÓR: 2015
OPIS PRODUKTU:
Miód wielokwiatowy, zwany potocznie miodem tysiąca kwiatów, pszczoły wytwarzają z nektarów zebranych z wielu roślin miododajnych kwitnących na polach, w sadach, lasach i na łąkach w tym samym czasie.
Miód z nektaru kwiatów wiosennych ma jasny kolor, przyjemny zapach i łagodny smak.
Miód z nektaru kwiatów letnich jest znacznie ciemniejszy i ma bardziej zdecydowany smak oraz zapach.
ZASTOSOWANIE:
Dzięki łatwo przyswajalnym cukrom prostym wspomaga mięsień sercowy. Pomocny przy chorobach wątroby i pęcherzyka żółciowego. Osobom uczulonym na pyłki pomaga znosić i uodparniać się na alergie.
Ze względu na łagodny smak, miód wielokwiatowy poleca się podawać dzieciom przy leczeniu grypy, przeziębień, chorób dolnych dróg oddechowych, a także zapobiegawczo.
STOSOWANIE:
Dobrze jest tez miód rozpuścić w letniej wodzie. Wtedy enzymy się aktywują i miód w takiej postaci jest znacznie bardziej aktywny biologicznie.
PRZECHOWYWANIE:
Miód należy przechowywać w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu.
Zarówno temp. powyżej 35ºC jak i światło (szczególnie promienie słoneczne), również kontakt z metalem niszczą zawarte w miodzie enzymy. One głównie odpowiadają za wartość antybiotyczną miodu.
Tworzenie się zarodków krystalicznych rozpoczyna się przy temp. 3ºC i jest kontynuowane przy temperaturze 5-8ºC. Podwyższenie temperatury wywołuję ich wzrost (najszybciej w temp. 13-17ºC).
Spadek temp. do 0ºC wywołuje całkowite zahamowanie procesu krystalizacji.
Miody szybciej zarodkujące i w których powiększanie się zarodków jest gwałtowne mają po skrupieniu konsystencję smalcu (miód rzepakowy, miód wierzbowy). Pozostałe miody (gryczany) tworzą stosunkowo mało zarodków, co sprawia, iż dochodzi w nich (w temperaturze pokojowej) do wyosobnienia się dużych kryształów, które opadają na dno naczynia. Dochodzi do rozwarstwienia produktu na frakcję stałą i płynną. Przetrzymywane w temp. 10-15ºC krystalizują w miarę równomiernie, co w pewnym stopniu zapobiega dużemu rozwarstwieniu. Dzieje się tak na skutek wzrostu lepkości w niższych temperaturach, co uniemożliwia opadanie kryształków. Jeżeli po procesie krupienia ponownie upłynni się miód, to rekrystalizacja nie będzie już zależeć od odmiany miodu, a jej przebieg będzie nierównomierny, z pojawieniem się dużych kryształów i przestrzeni fazy płynnej.
Data zbioru: MAJ 2015 rok
Termin przydatności: 3 lata.
... dziękujemy za zakupy ... kłaniamy się nisko i zapraszamy ponownie ...
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.