Pochodzenie miodu
Miód pochodzi z pasieki "Złote Miody" zlokalizowanej na południu Polski (blisko Karkonoszy). Prowadzony przez kilka pokoleń pszczelarzy gwarantuje miód najwyższej jakości.
Bezpośrednie sąsiedztwo gór i dolin to prawdziwy raj dla pszczół, które mają pod dostatkiem pyłku kwiatowego najwyższej jakości, zbieranego na nieskażonych cywilizacją terenach.
Dzięki temu miody, które uzyskujemy są najwyższej jakości.
Pochodzenie i działanie miodu
Miód spadziowy, w odróżnieniu od miodów nektarowych, nie powstaje z nektaru kwiatów, ale ze spadzi, czyli soku drzew przetworzonego przez owady, zarówno tych iglastych, jak i liściastych.
Ze względu na dużą zawartość składników odżywczych i zdrowotnych, miód spadziowy jest często nazywany miodem „królewskim”. Jest niezwykle wartościowym produktem dla zdrowia człowieka. Zawiera 9 razy więcej biopierwiastków niż miody nektarowe!
Występują one w łatwo przyswajalnej postaci, a są nimi: potas, wapń, sód, fosfor, magnez i mangan. Może posiadać dwukrotnie więcej glukozy niż fruktozy. Jako jedyny zawiera srebro, cynę, molibden i wanad.
Pojemność: 0,5 l