Miód sosnowo-piniowy pochodzi z Lądu Morza Egejskiego, naturalny i najstarszy wyrób na świecie.
Turcy w szczególności uwielbiają miód piniowy. Produkowany jest z pinii, uważanej za najcharakterystyczniejsze drzewo krajów śródziemnomorskich. Ma jasno-brązową barwę oraz delikatny smak i zapach igliwia. Polecany jest w szczególności w okresie zimowym osobom o zmniejszonej odporności organizmu, pomaga w przeziębieniach i schorzeniach na tle alergicznym, wzmacnia system nerwowy i poprawia samopoczucie.
Ze względu na swój łagodny smak, polecamy go jako dodatek do kaw czy herbat, ale również do dań mięsnych oraz marynat i sosów.
Skład: miód sosnowo-piniowy
Informacja o wartości odżywczej w 100g:
- wartość energetyczna 304kcal (1272 kj)
- tłuszcz 0 g
- węglowodany 82,3 g
- cukier 82,1 g
- białko 0,3 g
- błonnik 0,2 g
- sól 4mg
Uwaga!!! Produkt nie może być
stosowany u dzieci poniżej 1 roku
życia.
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym i nienasłonecznionym miejscu.