Miód pomarańczowy sycylijski Brezzo 250g
- W hipotetycznym rankingu włoskich miodów jednokwiatowych miód pomarańczowy ustępuje jedynie miodowi akacjowemu pod względem rozgłosu i dyfuzji.
- Miód pomarańczowy ma zawsze bardzo jasny kolor, w stanie płynnym może być słomkowożółty, ale w stanie stałym musi być biały.
- Zwykle jest drobno skrystalizowany z miękkimi kryształkami, które dają przyjemne uczucie rozpływania się w ustach.
- Bardzo delikatny smak i zapach bez wątpienia przypominają kwiaty pomarańczy, na których żerowały pszczoły.
- Ze względu na swój niepowtarzalny aromat i zapach jest jednym z najczęściej używanych miodów w cieście, zwłaszcza do przygotowania nugatu.
- Dobrze komponuje się z serami z obszaru pochodzenia np. Ragusa, caciocavallo.
- Znakomity w cieście, na śniadanie oraz jako słodzik w zimnych napojach.
- Aromat: Kwiatowy, kwiatu pomarańczy.
- Smak: Słodki, z kwiatowymi doznaniami i lekko owocowymi nutami.
- Kolor: Słomkowożółty z cieczy; biały do jasnobeżowego od skrystalizowanego.
- Zbierany na Sycylii
- Przechowywać w chłodnym i suchym mejscu.
- Idealny dla całej rodziny.
- Włoska jakość, prawdziwe produkty włoskie „Made in Italy”
- Spróbuj teraz!
Składniki: 100% miód pomarańczowy sycylijski.
Termin przydatności do spożycia: patrz data na opakowaniu.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna 322 kcal/1369 kJ, Tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g, Węglowodany 80 g, w tym cukry 80 g, Białko 0,5 g, Sól 0,028 g.