Plattner Miód z mniszka jest zbierany z nektaru kwiatów mniszka lekarskiego . To wszechstronny, drogocenny miód jadalny.
Przeciętnie miód zawiera ok. 17-19% wody, ok. 70% cukrów prostych (węglowodanów w postaci glukozy i fruktozy), ok. 2,5% sacharozy, ok. 0,1% innych cukrów i ok. 8% innych substancji. Te naturalnie występujące składniki to: kwasy, laktony, sole mineralne, białka, aminokwasy, witaminy, koloidy i substancje aromatyczne.
Miód, który zawiera około 300 kilokalorii na 100 gramów, jest wysokoenergetycznym produktem naturalnym, który jest szybko trawiony i szybko i łatwo wchłaniany przez organizm.
Miód to żywa żywność!
Mówi się nawet, że ma kilka interesujących pozytywnych właściwości, które przyjmowanie ma na ludzki organizm: uspokajające (uspokajające), antyseptyczne (zabija zarazki), przeciw anemiczne (zwiększa liczbę czerwonych krwinek), moczopędne (zwiększa wydalanie wody) itp
Miód jest płynny, ale z czasem może się krystalizować. Proces ten jest całkowicie naturalny, a skrystalizowany miód można ponownie upłynnić w ciepłej kąpieli wodnej (do 40°C).
Miód nie jest odpowiedni dla dzieci i niemowląt poniżej 12 miesiąca życia.
Kraj pochodzenia: Włochy
data 17/12/2022