Opis produktu
Happy Valley to jeden z najstarszych producentów oryginalnych nowozelandzkich miodów Manuka. Ponad 40 letnie doświadczenie gwarantuje wysoką jakość miodu oraz jego najlepsze, naturalne właściwości. Każda kropla miodu jest zbierana i zamykana w słoiku wyłącznie na terenie Nowej Zelandii. Źródłem wyjątkowych właściwości miodu Manuka jest składnik o nazwie methylglyoxal.
Happy Valley jest dumnym członkiem niezależnego stowarzyszenia UMFHA, nadającego certyfikat UMF. Organizacja UMFHA klasyfikuje aktywność biologiczną miodów Manuka. Jest to najdokładniejsze określenie jakości Manuka. Certyfikację UMF determinują wyniki badań czterech kluczowych składników: leptosperin, MGO Methylglyoxalu (MG), DHA (Dihydroxyacetone), HMF (Hydroxymethylfurfural).
Zastosowanie
Urozmaicenie codziennej diety w miód manuka.
Sposób użycia
- Spożywać miód Manuka rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie, pół godziny przed posiłkiem.
- Nie należy rozpuszczać miodu we wrzącej wodzie.
- Składniki
100 g produktu zawiera:
PrzeciwwskazaniaWażne wskazówkiZawartość netto - wartość energetyczna 1340 kJ/320 kcal,
- tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g; węglowodany 79,6 g, w tym cukry 78,1 g, białko 0,4 g, sól 0,012 mg.
- Miód manuka należy przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
- Nie należy podawać produktu dzieciom poniżej 12 miesiąca życia, oraz osobom uczulonym na produkty pochodzenia pszczelego.
- 100% miód z nowozelandzkiego krzewu Manuka (Leptospermum scoparium).
- Dodatkowe informacjeProducent
520 Great South Road, Rosehill
Papakura, Auckland
New Zealand
- Kraj pochodzenia oraz konfekcjonowania: Nowa Zelandia.
- UMF (Unique Manuka Factor) - metoda certyfikacji opracowany przez stowarzyszenie UMFHA.
- Happy Valley Ltd