Miód Manuka MGO 250+ (nawet 381,8 mg MGO/kg) 500g
Miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium.
Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak:
- odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; s
- ilnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu;
- obecnością pyłku charaktery-stycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO)
- MIÓD NEKTAROWY MANUKA MGO™ 250+ (nawet 381,8 mg MGO/kg)
Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).
Składniki: miód z krzewu Manuka 100%
- Wartość odżywcza, w 100 g, w 15 g*
- Wartość energetyczna, 1400 kJ / 335 kcal, 210 kJ / 50 kcal
- Tłuszcz, 0 g, 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone, 0 g, 0 g
- Węglowodany, 82,1 g, 12,3 g
- w tym cukry, 82,1 g, 12,3 g
- Błonnik, 0 g, 0 g
- Białko, 0 g, 0 g
- Sól, 0,03 g, 0 g
- Methylglyoxal, >25 mg, >3,75 mg
*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 33 porcji.
Opakowanie 500 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.
Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 250+ (nawet do 381,8 mg/kg MGO)
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.
Masa netto: 500 g
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia